2016-10-02

Om inte Dan Eliasson får sparken, då måste Anders Ygeman avgå!


Rikspolischef Dan Eliasson kommer inte att avgå. Polisen må vara i förfärligt skick. Eliasson må sakna tidigare polisiär erfarenhet. Eliasson må ha varit chef för katastrofala myndigheter som Migrationsverket och Försäkringskassan. Men han kommer inte att avgå.

Det är precis som Leif GW Persson säger. Dan Eliasson är en karriärsosse. Sådana får normalt sett inte sparken.

Om man vill att något av betydelse skall ske – då måste man byta strategi. Då måste man sätta åt sossarna där det verkligen gör ont. Då måste man kräva inrikesminister Anders Ygemans avgång.

Vilket är helt logiskt.Ygeman är ansvarigt statsråd. Ygeman tillsatte Eliasson. Det är där det politiska ansvaret för polisens kris ligger – och det är där ansvar skall utkrävas.

Detta är knappast raketforskning. Byt fokus från Eliasson till Ygeman och ni skall se att det kommer att börja hända saker tämligen snabbt. Då blir plötsligt Eliasson ett acceptabelt bondeoffer.

När det är gjort, då väntar det verkligt svåra, nämligen att avbyråkratisera svensk polis. Men det är en annan fråga.

5 kommentarer:

 1. Ygeman är en tillgång för partiet, medan Eliasson är en belastning. Så långt är det enkelt.

  Men att sparka Eliasson vore ett erkännande av Ygemans inkompetens. Det skulle man antagligen ha råd med, om man kunde vara säker på att efterträdaren vore bättre.

  Men vad är egentligen sannolikheten för det? Är det inte troligare att regeringens stjärna Ygeman blir hågkommen som den som - gång på gång - sänkte polisen. Frågan är dessutom om inte omorganisationen genomförts på ett sätt som gjort myndigheten ostyrbar oavsett vem man sätter som chef.

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt!

  SvaraRadera
 3. Det är försent nu, polisyrket är redan på nedgång,förhoppningsvis så vinner några andra valet 2018 då får vi lov att bygga upp polisen igen precis som dom nu gör med värnplikten, vi får inte tappa hoppet för mänskligheten.

  SvaraRadera
 4. Det bästa vore att både Anders Drygeman och Dan Eliasson avgick tätt följt av hela regeringen.

  SvaraRadera
 5. Denna regering håller på att sänka Sverige. Ständigt för lite, ständigt för sent kännetecknar åtgärderna. Vi störtar ned i fördärvet och de övriga partierna står och tittar på..

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.