2016-11-22

Den politiska adeln – vår tids härskande klass


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


Frihet har alltid betraktats som samhällsomstörtande av den härskande klassen. Det gällde i feodalsamhället och det gäller än i dag.

4 kommentarer:

 1. ...och det värsta av allt är att i Sverige så kan du aldrig komma åt politikerklassen.

  Tack vare partistöden så kan de uppträda som stiftelser, de äger sig själva och utser sina förmånstagare.

  Partistöden leder till att BEFINTLIG PARTILEDNING äger allt inflytande i organisationen, medlemmar behövs inte fler än vad som går åt till köttgrytorna.

  Vi kommer aldrig åt dem. De gör precis som de vill. Även i morgon.

  Helt vidrigt.

  SvaraRadera
 2. Diagnosen stämmer nog och ditt recept är i sig logiskt och skulle kunna kurera en del, om samhällets styrsystem - både hjärna och hand - ännu fungerade som på 1900-talet. Men du missar att hittills okända kvalitativa förändringar har skett både i folkdjupet och i etablissemanget. Det kollektiva medvetandet har förändrats så att härskarklassen mer än någonsin tidigare har tappat såväl verklighetskontakten som omdömet och handlingskraften. Mäktigast i dag är det ideologiproducerande skiktet, främst massmediesystemet, men det är blint, slumpartat, ansvarslöst och svekfullt, utan egen handlingskraft och utan realistiska mål. Medvetandeförändringarna accelererar nu och det oroande är att den samverkande PK-ismen till sin natur är självmotsägande, absurd, desintegrativ. De nya, tillfälliga normsystemen kan genomdrivas med mjuktotalitära medel, men den resulterande riktningen blir ofrånkomligen destruktiv, desintegrativ, centrifugal, splittrande. Därför kan mer "frihet" inte hålla ihop samhället. I stället skulle det behövas en stark, human, sanningssökande, sammanförande, alltså centripetal och framåtstyrande kraft både i folkdjupet och i etablissemanget. Tyvärr finns ingen sådan i sikte, så framtiden ser mörk ut, nu när ett infantiliserat och feminiserat folk möter den brutala verkligheten.
  / Sixten Johansson

  SvaraRadera
 3. Det måste till en libertariansk revolution. Svenska folket är indoktrinerat att tro på den paternalistiska pappa staten. Singel Points of failure finns nu överallt. Se på bara narkotikapolitiken där våra politiker inte förstår (eller låtsas förstå?) kedjan narkotikaförbudspolitik-pengar-vapen... Al Capone hade skrattat hela vägen banken i dagens Sverige.. /Nietzsche

  SvaraRadera
 4. Historielösa personer så som Reinfeldt brukar hävda att vi befinnner oss i samma situation som på 30-talet. Detta är totalt fel.
  Problemet idag är att de ledande totalt har tappat kontakt med dem de är satta att styra. I stället är det intriger kring makten som är viktigt, inte att leda landet.
  Samtidigt som fler och fler saker går fullständigt fel i Sverige vägrar socialdemokraterna och moderaterna att göra något för att förhindra förfallet.
  Av den anledningen är det fullt förståeligt att folk i stället vänder sig till SD. De må precis som de andra partierna sakna lösningar på problemen men de vill åtminstone se till att problemen inte förvärras. Är de övriga partierna beredda att ta ansvar för ytterliga 374 000 personer som beräknas komma till Sverige de närmaste fyra åren för ingen av dem kommer att bli självförsörjande.
  Även en nyliberal som Johan Norberg tycker att det är OK att vi skattebetalare skall stå för den kostnaden.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.