2016-11-21

Poliskrisen: Dags att kräva Ygemans avgång


Den reform som går ut på att centralisera och byråkratisera polisen fortsätter – trots folkets och vanliga polisers protester.

En centralisering framstår, på objektiva grunder, som tveksam eftersom nästan all brottslighet är lokal och att bekämpa den kräver kännedom om lokala förhållanden. Med polisens nya, centraliserade ledningscentraler vet operatörerna ofta inte ens till vilken stad en patrull skall skickas när någon behöver hjälp på Storgatan.

Tro inte annat än att detta är medveten sossepolitik. Det ligger i Socialdemokraternas natur att centralisera, politisera, låta byråkratin svälla och att prioritera annat före kärnverksamhet.

I sossarnas Sverige finns polisen främst för att skydda makteliten mot folket – istället för att hjälpa och skydda vanliga människor. Sett i detta perspektiv är den pågående »reformen« inom polisen helt logisk.

Detta kommer att fortsätta så länge det inte kostar sossarna något. Därför är det dags att höja insatserna. Polisen fungerar inte och sossarna tänker inte göra något åt det. Rikspolischefen är en karriärsosse och en tomte utan polisiär erfarenhet men sossarna förklarar att de har fullt förtroende för honom. Detta måste få konsekvenser.

Det är helt enkelt dags för ett drev. Eftersom sossarna uppenbarligen inte tänker hantera det som sker, då måste de betala det politiska priset. Ansvarigt statsråd är inrikesminister Anders Ygeman. Därför är det hans avgång som folket måste kräva.

8 kommentarer:

 1. Instämmer eftersom all kritik verkar rinna av RPC är det dax att ta frågan upp till nästa nivå..

  SvaraRadera
 2. Käre Henrik, hoppas det är ok att skriva så, du har alltså upptäckt att Ygeman är en sopa som borde få sparken?
  Välkommen i klubben säger jag! Välkommen!
  En aning sent kanske.Kanske till och med för sent kanske.
  Att Ygeman är en sopa som borde fått sparken för länge sedan är vi många som krävt.Var höll du till då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har skällt på honom sedan han var SSU:are i Stockholm.

   Jag har kritiserat honom som minister för situationen inom polisen, datalagringen och massövervakningen.

   Det är inte ens första gången jag kräver att han skall få sparken.

   Var höll du till då?

   Radera
  2. Käre Henrik,det är lite svårt att svara på det.Jag såg nämligen ingenting av det men kanske hade du ingen blogg då?

   Radera
  3. Ja, Ygeman är en sopa. Men trots detta så är han likförbannat ett av de starkare korten i regeringen. (Tillsammans med sopan Hultqvist och 2000-talets Bosse Ringholm - Baylan.)

   Vad är egentligen sannolikheten att sossarna skulle hitta någon bättre?

   Radera
 3. Drygeman skulle INTE ha haft en ministerpost. Han är helt värdelös.

  SvaraRadera
 4. Blogginlägget verkar haft effekt, Eliasson ska enligt rykten få ett FN jobb efter jul.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  En liten grej: all ordningspolis är till för att upprätthålla just lag och ordning i betydelsen det politiska systemet - oavsett vilket system vi talar om (med undantag för det statslösa tillståndet, även känt som stam- eller ättesamhälle, där släktskap, status och eget våldskapital avgjorde rättvisa).

  Att man centraliserar polisen behöver inte vara av annan anledning än att man tror att det är decentralisering som är orsaken till polisens problem - fullt möjligt då värdegrunden inte medger att man ser andra orsaker eller samband.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.