2016-11-18

Politik är problemet, inte lösningen


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Till att börja med bör vi släppa tanken på att politik är lösningen. Regeringen kan tillsätta en industrikansler eller ett par utan att ett enda jobb skapas eller säkras. Man kan skyffla runt massor med folk i arbetsmarknadspolitiska åtgärder utan att det blir några riktiga jobb. Politiken har helt enkelt väldigt lite att erbjuda för tillfället. Den är problemet, snarare än lösningen."

2 kommentarer:

  1. Svenska tjänstejobb attackeras dubbelt. Endera automatiseras de eller så flyttas de utomlands. Bara inom min begränsade sektor på företaget har vi lyckats eliminera hundratalet svenska jobb. Bejaka vinster - de driver företagande. Sänk arbetsgivaravgifterna - det ökar efterfrågan på arbetskraft.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om vi sänker arbetsgivar avgifterna och inväntar jobbtillväxt blir det väl antagligen ett litet glapp i cash-flödet till statskassan. Hur ska vi då ha råd att ge unga män från världens alla hörn möjlighet att bo i centralt placerade lägenheter med parkettgolv?

      Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.