2016-11-09

Trump – ett tecken på politikens kris


Högerpopulistiska framgångar i valet till Europaparlamentet, Brexit och nu Trump.

Man kan undra när det kommer att gå upp för den härskande politiska klassen att den befinner sig i en förtroendekris.

Maktfullkomlighet, byråkrati, centralstyrning, korporativism, slöseri, inkompetens, trams, politiska pekpinnar... Folk börjar helt enkelt få nog.

Tror jag.

3 kommentarer:

 1. Ja, folk börjar få nog, men tyvärr vet nog inte många vad lösningen är. De flesta lever i föreställningen att vi måste ha någon som bestämmer över oss, och att demokrati innebär att rösta om vem denna är. När problem uppstår röstar man på någon annan härskare, gärna mer hårdhänt. Istället för att inse att vi inte behöver någon som bestämmer över oss. Men jag tror nog att det kommer en frihetsrevolution ändå, förr eller senare. När vi har prövat alla slags politiker utom de som vill avskaffa sig själva.

  SvaraRadera
 2. Snöbollen kan vara satt i rullning över världen. Ett stort GRATTIS till Trump och världen.

  SvaraRadera
 3. Nu måste vi samla oss och arbeta vidare med att förneka sånt vi inte gillar, öka användande av epiteten rasist, nazist och fascist samt bojkotta alla med "fel värdegrund.
  Bara vi alla jobbar vidare ännu hårdare och koncentrerar oss på personangrepp, bojkottar alla som inte har 100% rätt värdegrund samt likställer känslor med fakta så kommer det funka nästa gång.
  Skam den som ger sig!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.