2016-11-02

Vem skall ha makten över ditt liv?


Politiker i allmänhet och rödgröna politiker i synnerhet vill styra och ställa över våra liv.

Men det blir sällan speciellt bra. Vilket inte är så konstigt, om man tänker efter en smula.

Människor är olika. Vi har olika önskemål, behov och preferenser. Vi gör olika livsval och olika prioriteringar. Vår livssituation gör att vissa lösningar passar oss bättre än andra. Vi trivs bättre, blir nöjdare och lyckligare om vi får välja själva.

I politiken bestämmer makthavarna hur det skall vara. Det vill säga på ett sätt. Som skall vara lika för alla – oavsett om det passar oss eller ej. Alla måste följa politikernas påbud. De upprätthålls med tvång, rent av med våld om så krävs.

Om en enskild person gör ett dåligt val, då drabbar det bara henne. Men när politikerna fattar ett obegåvat beslut – då drabbar det alla. Och vad är det som säger att politikerna skulle vara bättre på att bestämma hur du skall leva ditt liv än vad du själv är? Tvärt om. De vet inget om dig och dina förhållanden. De är inte mer kompetenta än andra. De besitter ingen övermänsklig visdom. Allt de vill är att bestämma över dig och ditt liv.

Politiker i allmänhet och rödgröna politiker i synnerhet älskar att ha makt över andra.

Alternativet är frihet, ansvar, fria val och mångfald i ett samhälle där människor får leva sina liv på de sätt som passar dem själva bäst.

2 kommentarer:

  1. Förutsatt att det inte finns andra stora grupperingar som önskar dominera övriga. På ett eller annat sätt.

    SvaraRadera
  2. Vi har massor med mångfald i Sverige t ex på Järvafältet där mordfrekvensen är nästan 20 på 100000. Mångfalden har gjort Sverige mer spännande.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.