2016-12-06

Det rör på sig i migrationsfrågan


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Det är som att det går en skälvning genom landet. Till sist förefaller det sjunka in att man inte kan ha öppna gränser och en generell välfärdsstat samtidigt. (...) Lagom till att eftertanken börjar sprida sig i resten av samhället, håller Socialdemokraterna på att drabbas av ett inre partiuppror – till förmån för den gamla, mer generösa flyktingpolitiken."

12 kommentarer:

 1. Så man kan säga att alltihop är SD:s fel?
  En fullt rimlig analys......eller inte..........

  SvaraRadera
 2. Du skriver: "Nu får vi se till att ta hand om alla som redan kommit hit. Det är ett åtagande vi har iklätt oss."

  Nej, det får vi inte se till att göra! Vår uppgift är att snabbt, billigt och effektivt slänga ut alla som inte har här att göra. Hellre fälla än fria. "Vi" har inte lovat dem något. Det har Soros och våra politiker gjort.

  Sen ska de skyldiga bötfällas för vad de ställt till med och därigenom betala för "kalaset". Soros bör ha tillräckligt efter att ha plundrat oss en gång redan på 90-talet.

  "Vi" har inte iklätt oss något åtagande, lika lite som majoriteten i ett fattigt land valt den skuldsättning överheten skapat för att själva fly med förmögenheten.


  /underhunden

  SvaraRadera
 3. Märkligt, för ett år sedan var den politik som förs nu "Enkla snabba lösningar som inte fungerar". Hycklerimoderaterna och Dubbelmoraldemokraterna!

  SvaraRadera
 4. " Den stora ironin är att om inte SD gjort sitt intåg på den politiska scenen – då hade de andra partierna aldrig låtit sig skrämmas in i en migrationsuppgörelse dikterad av MP. "

  Hax , tror du verkligen på detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För ett par år sedan hade det nog fungerat med att SD krävt öppna gränser och hela den anständiga och demokratiska skocken - i sin iver att vara motvalls SD - hade omedelbart krävt stängda gränser.

   Radera
 5. Det känns som om Hax koketterar med sitt "fritänkande" för att efter några tankesvindlande vurpor landa i en slutsats som är såpass PK att Hax slipper stöta sig med någon VIP.Att invandringen skulle vara SD:s fel är en sådan tankevurpa jag gärna skulle vilja få mer förklarad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har det fega Svenska svenska konsensus perspektivet,det ligger i folksjälen, till skillnad från det Danska perspektivet med öppen debatt.

   Det är helt bisarrt att man inte skulle diskutera en fråga för att ett obekvämt eller "obekvämt" parti gör det också.

   Så här från south park https://www.youtube.com/watch?v=z1xedaZRoh8

   Samma sak Mikael Jalving tog upp i sin bok Absolut Sverige.

   Och som nyligen granskades av Dansk tv, avsnitt 1 handlade om Iran
   https://www.dr.dk/tv/se/inside-the-news-kampen-om-nyhederne/-/kampen-om-sandheden-sverige-2-6#!/

   Radera
  2. Rättelse, vill inte beskylla HAX själv för att vara feg, men just att acceptera det där Svenska konsensusperspektivet som normalt, att det är bara så det går till är ju inte bra. Då normaliserar man ett absurt beteende.

   Radera
 6. "Nu får vi se till att ta hand om alla som redan kommit hit. Det är ett åtagande vi har iklätt oss."

  Vilka jävla vi?

  "Den stora ironin är att om inte SD gjort sitt intåg på den politiska scenen – då hade de andra partierna aldrig låtit sig skrämmas in i en migrationsuppgörelse dikterad av MP. "

  Detta säger ingenting om SD, däremot en hel del om dom fega inkompetenta dimmiga politiker Sverige har, som avspeglar mentaliteten i det svenska konsensussamhället.

  SvaraRadera
 7. Premiss 1: De etablerade partierna såg/ser SD som ett rasistiskt/nazistiskt parti.

  Premiss 2: De etablerade partierna ville/vill inte sammankopplas med rasism/nazism.

  Slutsats: De etablerade partierna ställde/ställer sig i motsatsförhållande till SD:s huvudfråga för att tydliggöra sin antirasism/antinazism.

  Inte så svårt, eller hur? ...och jo, att utläsa att "invandringen är SD:s fel" ur ovanstående samband är helt klart en tankevurpa. För det krävs nämligen fler/andra premisser som exempelvis "SD styr över de etablerade partiernas mentalitet" eller "SD förutspådde konsekvenserna av övriga partiers antipati mot dem".

  SvaraRadera
 8. Jag vet ingen libertariansk källa i Sverige, förutom frihetsfaxen som har ett klart Hans-Hermann Hoppe perspektiv i frågan. Martin från radio bubbla är iofs Hoppe-ian enligt egen utsago.

  Läs Democracy The God That Failed

  SvaraRadera
 9. Om nu Hax analys stämmer så visar den s.k 7-klövern upp ett beteende som går farligt nära gränsen till ren fascism och dessutom en gigantisk oduglighet som kommer att sänka demokratin.Det mina vänner är ingen ofarlig åsikt att torgföra!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.