2017-01-26

Trump och vänsterns bitterhet


Jag har en teori.

Skälet till att den amerikanska vänstern är så upprörd över president Trump är inte främst att han kanske är tokig, att han uppvisar auktoritär drag eller ens att han tycker att waterboarding är OK.

Det verkliga skälet till att vänstern är förbannad är att Trumps valseger sätter stopp för deras egna karriärplaner inom de politiskt korrekta och postmoderna fälten.

De skulle ju få bestämma över andra, bli den nya eliten...

Bitterhet – vänsterns paradgren.

3 kommentarer:

 1. Var inte så blygsam du!
  Kalla det fakta om du vill.

  SvaraRadera
 2. De viktigaste vapnen mot PK-industrin är yttrandefriheten och ett fritt/neutralt internet. Dessa två hotar ovan nämnda eliters hegemoni på ett fundamentalt sätt. För att återkoppla till "Knapptryckarkompaniet" så underminerar dessa två friheter politikernas möjlighet att fatta beslut som de på förhand vet hur medierna skall kommunicera (PK-lagar) och de politiska makthavarna kan kritiskt granskas (av alternativ media). Inte konstigt att politiker och journalistkåren ideligen petar på yttrandefriheten (hmf-lagen, "näthat", metafysiska nätkränkningar falska nyheter porrförbud mm.), fokuserar på möjligheter att kriminalisera och "spota" den individuella nätanvändaren (avanonymiserande) och förordar olika typer av nätcensur. /Nietzsche

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Har du varit i ett sällskap dominerat av en person som bestämmer en aktivitet ingen annan vill delta i, med ordern:
  "Nu skall vi ha trevligt tillsammans!"?

  Hur reagerar denne när sällskapet opponerar sig, eller än värre inte har trevligt trots att det ordinerats att så ha?

  I en familj kan det resultera i psykisk och fysisk misshandel av barnen. Om det är statens handgångna som agerar med den mentaliteten...

  Eller som när sportkommentatorer bestämt resultatet på förhand och lagen inte levererar det.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.