2017-02-27

Hur kommer Facebook att använda sin makt över världen och över våra liv?


Läs min senaste bloggpost på HAX5.July.org:


"Putting our democratic system in the hands of Facebook? Really? I don’t think so. (...) We simply do not want the Skynet experience."

4 kommentarer:

 1. Inte bara Facebook. Google har nyligen blivit rejält evil och censurerat bort en av USAs mest trafikerade
  sajter för alternativmedicin och kontroversiell kritik mot Big Pharma och den agri-kemiska industrin.

  Mike Adams "the health ranger" och hans sajt naturalnews.com är sedan några dagar helt borta från Google's index. Sajten har 140 tusen sidor och dess Alexa-rank är kring 5900.

  Naturalnews håller ett högt tonläge och rapporterar i konspiratoriska termer. En del av deras nyheter är troligen fejk news och nonsens, men de skriver även om angelägna ämnen som nedtystade risker med vacciner, GMO, livsmedelstillsatser, kemikaler i hudprodukter, cellgiftsbehandling, osv.

  Oavsett vad man tycker om naturalnews är är detta en extremt otäck utveckling. Vem står på tur efter naturalnews? Falkvinge? Breitbart? RT? infowars?

  Google har visat sin makt. Syftet är naturligtvis skrämma andra aggressiva aktivister att tystna eller undvika kontroversiella ämnen. Sajten är helt borta från Google. Detta är mobbning och översitteri.

  Svenska nätaktivister borde höja rösten.

  PS. I en draft-version av sitt manifest hade Zuckerberg med en formulering om att man borde använda AI för att scanna privata meddelanden för "extremism". Denna mening togs bort i slutversionen: Källa: http://mashable.com/2017/02/16/mark-zuckerberg-manifesto-ai/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Natural News är bortplockat från Google pga "sneaky redirects", inte pga av innehållet

   Radera
  2. Det var bara ett svepskäl (se länken nedan). Sajter som bryter mot Googles regelverk brukar bli nedgraderade, inte utkastade (om det finns ett legitimt användarintresse av att hitta sajten).

   http://www.naturalnews.com/2017-02-26-google-refuses-to-provide-any-evidence-to-justify-blacklisting-of-natural-news-webmaster-guidelines-a-black-box-of-total-bull.html

   Radera
 2. Tror inte att större maktkoncentration är vad vi behöver, utan mer maktdelning.

  Tänk om man i framtiden fritt kan välja sin leverantör av socialt nätverkstjänst, men ändå få tillgång till kontakter, grupper osv. som ligger hos andra leverantörer?

  Har man Facebook kan man ändå lägga till kontakter från Google+, Linkedin m.fl. Man kan se flödet från sina vänner, oavsett vilken leverantör de i sin tur använder. Skapar man en grupp, eller ett evenemang, på Google+ så kan de som har t.ex. Facebook också se det man skapat, ta del av det och gå med.

  Det var bara en spontan tanke hur en man skulle kunna få bättre konkurrens och dela upp makten mellan de olika aktörerna. Som att man genom sin mobiltelefoni-leverantör kan ringa till andra människor, oavsett vilken mobiltelefoni-leverantör de personerna i sin tur har.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.