2017-02-07

Vill vi verkligen ha en S&M-regering?


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Visst, en S&M-regering skulle erbjuda stabilitet. På gränsen till fossilisering." (...) "Demokratin skulle förlora sin livsgnista. I vart fall fram till den dag då Moderaterna och Socialdemokraterna långsamt tynar bort. Vi skulle komma att leva i ett slags permanent Decemberöverenskommelse, som kan sträcka sig över decennier."

7 kommentarer:

 1. S & M tycker ju i princip samma sak, så om de skulle bli ett så, skulle folk inte luras till att tro att man kan få ett mer liberalt Sverige genom att rösta på M.

  SvaraRadera
 2. Om inte annat så har desperationen fått ett ansikte till.Inte så nytt och inte så fräscht men ändå...
  Veckan är ju inte slut heller så det hinns nog med några nya utspel innan den är över.
  Med stundande val i Frankrike,Holland och Tyskland lär den hysteriska spiralen slå i taket.

  SvaraRadera
 3. Känns åtminstone bra att de i god tid talar om att det inte skall spela någon roll hur vi röstar i nästa val, politiken kommer ändå att bli densamma, och bekräftar att det bara finns ett oppsitionsparti. Nu måste målet bli att inte låta S+M få >50% tillsammans i nästa val!

  SvaraRadera
 4. Ett oppositionsparti som är redo att
  ge upp sin makt för att regera med alla andra. SD är inte ens en protest, det är samma sak som de andra.

  SvaraRadera
 5. Och SD har alltså sparkat hela sitt ungdomsförbund och sagt att man är beredd att ge upp invandringspolitiken, till och med om S dikterar den. Ingen opposition kvar, dags att flytta ifrån sverige och #makemyselfgreatagain

  SvaraRadera
 6. Med en S&M regering får vi se hur mycket smisk väljarboskapet tål innan de gör uppror på riktigt.

  SvaraRadera
 7. Det är ett troligt ödesscenario, denna dö koalition kan sedan formalisera "värdegrunden" i juridik och byråkrati så att det inte spelar någon roll vilka partier som väljs in senare. NeoDDR.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.