2017-03-03

Börjar det inte bli dags att göra motstånd snart?


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Det finns i sammanhanget en elit, som lever på att bestämma över alla andra: Politikerna producerar en strid ström av beslut som omsätts i praktiken i form av en allt större grupp av ordningsmän."

16 kommentarer:

 1. Ett tecken i tiden på det är ju SD?
  Ibland ska man vara försiktig med vad man önskar sig..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast de har ju snöat in på en enda fråga - utan att ha svar på allt annat som behöver hanteras.

   Radera
  2. "snöat in" som i att de ägnar för mycket tid åt ett så obetydligt problem?

   "utan att ha svar på allt annat som behöver hanteras" som att det finns det andra som har?

   Radera
  3. Men som förespråkare av en generell välfärdsstat och fortsatt överhetspolitik är de lik förbannat en del av problemet.

   Radera
  4. Inte för att jag vill vara spydig Hax men någon massrörelse som backar dig i ditt "motstånd" kan man inte skönja direkt!
   Känns inte det lite ensamt och melankoliskt?

   Radera
  5. "Men som förespråkare av en generell välfärdsstat och fortsatt överhetspolitik är de lik förbannat en del av problemet."

   Förvisso, men vi har ett gigantiskt kut problem att lösa och de är de enda som vill ta tag i det.

   När vi fått ordning på detta kan vi koncentrera oss på att få bukt med den förvuxna statsapparaten.

   / underhunden

   Radera
  6. Så hur ska "problemet" lösas då kan man undra? Det finns ju inget annat alternativ än SD hur svårsmält det än kan vara för somliga. Tids nog går kanske solen upp även för de imbecilla. Fast jag tvivlar. //tompas11

   Radera
 2. Jo, för länge sen.


  / underhunden

  SvaraRadera
 3. Jag tror det var i Dave Rubin's intervju med Randy Barnett som den senare sade att "progressiva" finns både till höger och vänster. Det de har gemensamt är tron att allt måste styras via lagar. Då visar det sig att antalet folkvalda är för litet för att ständigt producera lagar i den omfattning som krävs. Man lägger då i praktiken ut lagstiftandet på diverse myndigheter. På så sätt flyttas makten ett steg bort från folket.

  PS. Skulle du kunna utveckla vad du menar med "kedjebrevsprincipen?" Menar du pyramidspel, ungefär att nästa generation betalar, eller har jag missförstått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledning till att politiker vill att myndigheter stiftar och utför lag formellt och informellt är att det ger dom i praktiken ansvarsfrihet , om det blir skandal flyttar dom runt myndihetschefslakejerna som får högre lön på sin nya positioner *dan eliasson*. Avledande maktmissbruk.

   Radera
 4. Flytande demokrati ger en fri marknad inom politiken.

  SvaraRadera
 5. Lätt skylla på politikerna, men röstar man på skit, får man skit. Simple as that.

  Klassiskt Liberala Partiet har funnits i över tio år och de vill göra staten minimal, vilket så klart tar bort en massa politiker och byråkrater.

  Men folket röstar på andra partier, ibland även övertygade liberaler för de tror de ska ändra sig, vilket så klart aldrig sker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan bara rösta på de som partierna själva tillåter oss att rösta på. Inga andra.

   Och gissa vilka som landar på listorna? Fritänkande människor med vilja till förändring eller - kanske, kanske - den som visat sig fogliga relativt partiledningen?

   Om allmänna val kunde leda till verklig förändring så vore de förbjudna.

   Vi är fullständigt körda relativt politikerklassen, de äger oss.

   Tvi vale.

   Radera
  2. Ärligt talat hör man väldigt lite om Klassiskt Liberala Partiet. Det är delvis ett marknadsföringsproblem - de flesta vet mer om Piratpartiet, Svenskarnas Parti och kanske till och med Direktdemokraterna.

   Sedan är folk förstås lata och obenägna att ändra sig. Håller med om att de flesta har fått vad de röstat för.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.