2017-03-28

Fosterland


Pensionärerna på Allégården i Göteborg får inte fortsätta den vinprovning som varit en ljuspunkt i många gamlingars liv i 15 års tid. [Länk»]

Det är naturligtvis lätt att tänka mörka tankar om de kommunala tjänstemän som drivit denna fråga till sin spets. Viss kritik förtjänar de säkert.

Men de lyder bara order. De är tvingade att följa reglerna. Och reglerna är beslutade av politikerna (på inrådan av tjänstemän i deras, högre, statliga sfär). Ansvaret vilar i slutändan hos riksdagen.

Och gissa vad? Svenska folket har röstat på dessa galningar; på politiker som makthungrigt vill styra och ställa, reglera varje aspekt av mänskligt liv; på politiker som anser att vuxna människor inte kan ta vara på sig själva; på politiker som vill ändra på folket.

Och en ändring blev det. Vinprovningen på Allégården har upphört, med omedelbar verkan.

Handlingar – inklusive att rösta – har konsekvenser.

Jag begriper inte varför alla envisas med att ge dessa idioter allt mer makt och pengar.

9 kommentarer:

 1. Har dragit samma slutsats, det är otroligt men samtidigt skönt att veta att det inte är ens eget fel.

  Jag ser det mer som att jag lever i en kult (men mentalt hoppat av) där en stor del av alla man möter är medlemmar av samma kult. Personer i vissa kulter kan vara kul och roliga, trevliga och sociala men om man rör vissa kärnämnen och huvudfrågor så syns programmeringen och man blir utstött eller tillrättavisad i bästa fall.

  Gemensamt för kulten i Sverige är att ingen verkar röra kärnfrågan, även om man är oense om hussysslorna ibland, att vi faktiskt ger dessa människor makt genom att rösta hela tiden och fortsätta betala skatt.

  SvaraRadera
 2. Det kan låta konstigt, men de flesta människor har en liberal moralsyn privat. De flesta tycker det är fel att imitera våld/tvång mot oskyldiga och det är ingen som tycker det är okej att stjäla grannens stereo. Men om exakt samma sak sker via staten så accepterar 99% av befolkningen det - utan att blinka.

  Vad som behöver göras:

  1) Sluta att rösta på idioterna. Och nej, en röst på borgarna är precis lika dålig som en på sossarna. (Klassiskt) Liberala Partiet är det enda moraliskt försvarbara.

  2) Vi som ser förtrycket måste sluta använda befintligt nyspråk och istället kalla saker för vad de är. Dagens riksdagspolitiker vill använda våld/tvång mot människor som inte gjort en fluga förnär. Det kommer bli protester, de kommer kalla dig extrem när du säger skatt är stöld, men det är oundvikligt. Ju mer folk hör vårt budskap, desto mer normalt kommer det att framstå.

  Kom ihåg, den moraliska grunden har de redan accepterat. Vi behöver bara förklara vad som försiggår.

  SvaraRadera
 3. Svensken vill helt enkelt inte bestämma själv. Därför röstar han på de politiker som lovar att "styra upp" tillvaron mest.

  SvaraRadera
 4. Det vore ganska enkelt för våra politiker om kommunerna fattade beslut om generellt alkoholtillstånd för pensionärsboenden och för föreningar som vänder sig till pensionärer. Ett alternativ vore att sätta ner avgiften för alkoholtillstånd för de nämnda grupperna till en krona. Men våra politiker är allt för korkade och fega för att våga fatta sådana beslut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk på folkhälsan. Hur skulle det gå ifall pensionärer fick ta sig ett glas vin eller två? De kanske skulle sluta behöva ta lika mycket blodtrycksmedecin och det gillar ju inte läkemedelsindustrin.... eller socialstyrelesen.

   Radera
 5. Dessutom påstår myndighetspersonen att det är en svartklubb. Hur j-vla puckad får man vara? Men det är klart, att det inte går att vara i Nordstan längre spelar ingen roll men att pensionärer provar vin är ett problem.

  SvaraRadera
 6. Läxan här är att se till inte bli gammal i Sverige, högst upp på listan för alla borde vara att se till att kunna tillbringa ålderdomen i ett mänskligare land.

  SvaraRadera
 7. Varför vi envisas att ge dem makt?

  Svaret är som vanligt att vi saknar helt val. 349 platser i riksdagen skall tillsättas och de tillsätts av de politiska partierna som äger sig själva tack vare partistöden. Precis som en stiftelse så sköter de (partiledningarna) sig själva och behöver faktiskt inga medlemmar.

  Ingen, säger ingen, kan förändra ett politiskt parti utan den befintliga partiledningens godkännande. Ingen.

  Vi är såååå körda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. så vi får köra iväg utomlands..

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.