2017-05-03

Margot Wallströms förlorade heder


I debaklet kring Saudiarabien och FN:s kvinnokommission vrider sig utrikesminister Margot Wallström som en mask på en krok. Ett svenskt ja är inte ett ja, utan inte ett nej. Eller så.

Får jag påminna om klippet ovan, från Wallströms tid som EU-kommissionär. När Irland röstade nej till det senaste EU-fördraget – då var ett nej inte ett nej. Då fick irländarna rösta om tills de röstade »rätt«.

Människan är fullständigt skamlös.

Hemlighetsmakeri, hårklyverier och översittrarfasoner – från en regering som samtidigt motiverar övervakning av folket med den absurda tesen: Den som inte har något att dölja har inget att frukta.

Den kognitiva dissonansen ligger tung över den humanitära stormaktens feministiska regering.

7 kommentarer:

 1. Vår utrikesminister har gått sönder, troligen hjärndöd. Kan vi får en ny?

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Sovjetunionen tog cirka sjuttio år på sig att kollapsa.

  Den staten tog över urmodig och omodern teknologi, en ineffektiv och korrupt förvaltning, samt uthärdade totalt krig och sedermera kallt krig, och varade ändå en mänsklig livslängd.

  Hur länge kommer inte EUSSR att bestå givet dess betydligt bättre utgångsläge?

  Vad det har med Saudiarabien att göra?

  Fram till ca år 2000 sågs Europa om föredöme. därefter blev det uppenbart för alla utom européer, liberaler och socialister att vad Europa är är ett varnande exempel. Föga förvånande då att huset Saud håller sig framme. Den gamla jätten faller, och skapar plats för kulturer, civilisationer och statsskick som är visa nog att förskjuta självskade-ideologier.

  Eller?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 3. Tror du att den nya skulle vara bättre?

  Tveksamt.

  SvaraRadera
 4. Förlorad heder? Frågan är väl om Margot Wallström någonsin innehaft något som liknar heder.//tompas11

  SvaraRadera
 5. Margot Wallström personifierar och ger begreppet inkompetens innehåll och form. Hon är ett (par préférence) exempel på hur en fullständigt oduglig person, i sitt ämbete, kan komma till makt o rikedom, liksom Göring eller vilken annan naziprofil som helst. Bara hemskt.

  SvaraRadera
 6. Om man vill vara rättvis, och det vill man väl(?), så krävs det en allians för att Margot ska få sitta kvar...

  SvaraRadera
 7. Jag har till och med vågat mig på att hävda att Wallström kanske tom. är psykiskt sjuk. Läs här: http://www.sapereaude.se/blog/?p=12972

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.