2017-05-16

Svenska folkets väg mot livegenskap


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Detta är en ond spiral som är svår att bryta – eftersom en ansvarsfull, fiskalt konservativ politik inte uppskattas av väljarna."

2 kommentarer:

 1. Hax går Dysterkvistare all in som vi säger.
  Tvärtemot värdegrunden, Andersson och Löfven.
  Aftonbladet bevisar varför en röst på Åkesson är en röst på moderaterna.Är du moderat Hax?
  Tar du avstånd?
  Det här är en alternativ världsbild du presenterar.Står du för det?

  SvaraRadera
 2. "Ett alternativ är möjligen att tulla på pensionspengarna" – men är det inte egentligen medräknat på ett sätt, nämligen i låneräntan som är låg just för att staten kan ta de pengarna.

  Hursom, jag skulle vilja slänga in en brandfackla här angående makt.

  "Höjda skatter är dessutom att överföra mer makt från individen till överheten" är en fis i rymden. Som du faktiskt redan uppmärksammat, i och med att staten har makten över enorma mängder pensionspengar. DET vore om något att ta tillbaka makten = pengarna, att göra om pensionen till en pensionsförsäkring (med själva pengahögen alltså inte statsstyrd, eller inte (rent av) gömd i statskassan).

  Pengasäck nummer 2 i Joakim von Anka-valvsklass är sjukvården. Gör om till försäkring igen. Och slit pengarna ur nyporna på politikerna.

  Ju mindre pengaflöden de kan dämma upp och styra om allt från rännilar till floder av, desto mindre makt har de.

  Om Svensson kunde få lite insikt, t.ex. genom att hela lönen betalades ut, och alla kostnader betalades av löntagaren, vem vet hur det kunde gå.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.