2017-05-15
Total rättsröta i Assange-fallet
Sverige beter sig skamlöst i fallet med Wikileaks grundare och chefredaktör Julian Assange.
Han har i fyra-fem års tid haft sin tillflykt hos Ecuadors ambassad i London, där han beviljats asyl.
Vad gäller det svenska rättsfall som ligger till grund för allt detta – så är det värt att notera att Assange inte ens är åtalad för något.
Den europeiska arresteringsorder (EAW) som Sverige utfärdat handlar om att man vill förhöra Assange. (Vilket verkligen är att tänja på reglerna för en EAW, speciellt som Assange frivilligt har förhörts redan tidigare och gått med på nya förhör där han befinner sig.)
Nu är Assange till sist ändå förhörd. Men från svenskt håll händer – som vanligt – inget. Åklagarmyndigheten sägs för tillfället överväga andra utredningsåtgärder.
Detta är fullständigt oacceptabelt. Syftet med den EAW Sverige utfärdat är nu uppnått – i och med att förhör har genomförts.
Arresteringsordern bör återkallas – eller ogiltigförklaras av brittisk domstol.
Nu får åklagarmyndigheten ta och kamma till sig. Åtala eller lägg ner utredningen!
Men istället fortsätter man att förhala ärendet. Kanske för att den djupa staten i västvärlden anser att det är bekvämast att ha Assange instängd där han är. (Vilket för övrigt är något som FN:s människorättspanel protesterat mot.)
Samtidigt är det klarlagt att USA nu förbereder ett mål mot Assange – för att ha avslöjat maktelitens verkliga politik för folket.
Länkar:
• Radio Sweden: Ecuador concerned by Sweden's "lack of progress" in Assange case »
• Radio Sweden: Assange lawyer calls for Sweden to drop charges after US statement »
• BBC: Julian Assange: Ecuador 'concerned' over lack of progress »
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tänk om #1: Public service frågar samtliga riksdagsledamöter om deras syn fallet Assange och Edward Snowden, följt av kommenterande intervjuer av åklagaren och Assange's juridiska ombud.
SvaraRaderaTänk om #2: Partiledardebatt i Agenda inleds med frågan om det samtida rättsamhället mår bra utifrån fallet Assange.
Tänk om #3: Public Service ställer klargörande frågor till övervakningsamhällets politiska förespråkare angående wikileaks, Assange och Snowden
Tänk om #4: Det fanns ett politiskt alternativ till nästa val för oss som anser att public service's verksamhet inte längre uppfyller det underliggande samhällskontraktet.
Man blir alltmer upprörd pga övervakningssamhället.
SvaraRadera- avskaffa personnummer (varenda företag, institution, myndighet etc vill veta det)
- nordea vill ha massor med kunduppgifter, t ex om Nordea är min huvudbank, min hemsidas adress eller om jag är politiskt usatt (är det gestapo som frågar)
- nu vill man gratis montera in gps i bilen (så man kan se vart jag åker också)
- det måste bli förbjudet att inte ta emot kontanter överallt där man vill ha betalt
Hej.
SvaraRaderaJag vet inget om fallet utöver det som gammelmedia skrivit tidigare, och heller inget om vem gjorde egentligen vad, och tar inte ställning i skuldfrågan.
Vad som är mer intressant med fallet, och som i min mening bekräftar att det är något mer än det uppenbara, är de resurser och den energi som åklagarämbetet och i förlängningen rättsväsendet som helhet lägger på det.
Detta då man inte lägger en promille av samma energi på att göra något åt den våldtäktsvåg som löper över landet till följd av liberaler och socialisters oheliga idé-allians kring öppna gränser, allt åt alla och allas lika värde (av en del numera kallat Norbergsk liberalism).
Kamratliga hälsningar,
Rikard, fd lärare
Ja det verkar onekligen mysko. Skulle vara intressant att höra någon insatt som kan förklara hur det hela hänger ihop. Det hela verkar vara en häxblandning av genusfascister och övervakningstroll..
Radera