2017-06-16

Den Kafka-artade nyvänstern


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Detta är mer Kafka än Orwell – då postmodernismen påbjuder en värdegrund som utgår från att det inte finns något rätt och fel, något upp eller ned och att vi egentligen inte kan veta något om något. När sådana människor söker skaffa sig makt över andra… Den känslan."

4 kommentarer:

 1. "Ny-vänstern återfinns främst hos Fi, i Vänsterpartiet, inom Miljöpartiet – men även inom Socialdemokraternas vänsterflygel."


  "Detta dessutom med identitetspolitik som kärnfråga och postmodernismen som idémässigt fundament. Vänstern har verkligen funnit en formel för att vara obehaglig på ett helt nytt sätt."

  Det startade hos vänstern , men dom flesta totalitära förmyndar "liberaler", "batman-borgare" och "badkars-liberterianer" är också med på det postmoderna tåget, annars skulle det inte haft sån framgång.
  Och svenska (68)kyrkan.
  Det är en härskarteknik, det handlar bara om att uppnå makt till varje pris.

  Tilltalar tydligen dom flesta politiker och maktnära aktörer.
  Det ser mörkt ut.


  "Nu stiger det fram något slags moderniserad variant av DDR-människan. Hon som hellre tystar sina meningsmotståndare med skrän än ödslar tid på att argumentera med dem. Hon som vill ändra på folks betende, yttranden och åsikter."

  Om jag påstår att du har fel värdergrund kan jag utesluta dig ur debatten och mediaplatformar och behöver aldrig bemöta dina argument och kan förhindra att andra nås av dom. Du har sagt "kränkord!" , vilket leder till permanent värdegrundsstraff utan rättegång och utan möjlighet till att avtjäna detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är korrekt uppfattat att högern i stora drag köpt det marxistiska perspektivet (så länge det inte rör sig om ekonomiska sammanhang). Och precis som du påpekar hade vansinnet aldrig tillåtits sprida sig in i tex rättsväsende och utbildningsväsende om högern hade varit förankrad i klassiskt liberalt tänkande (äganderätt och individens frihet).

   Radera
 2. Har skrivit det förr här men "Postmodernismens förklaring- skepticism och socialism från Rousseau till Foucault" av Stephen R C Hicks är en både lättläst (ca 200s) och träffsäker beskrivning av det postmoderna "sjukdomsförloppet". Den förklarar hur postmodernismen -som bäst skall förstås som en idiologi snarare än filosofi-gav socialisterna ny ammunition efter murens fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 60kr på timbro.

   Eller som engelsk talbok på youtube. Obligatorisk för att förstå roten till dagens samhällsvansinne.
   Han har också flera bra föreläsningar där om samma ämne.

   Postmodernismen verkar som det började som en undanflykt för att förklara varför socialism inte har lyckats , till ett aktivistiskt ramverk och paket med metoder för att uppnå makt.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.