2018-05-31

DU får betala EU:s handelskrig med USA


Det var naturligtvis idiotiskt och trångsynt av Donald Trump att driva igenom ståltullar, som bland annat drabbar EU och Sverige.

Nu aviserar EU att det kan bli aktuellt med hämnd-tullar på amerikanska produkter. Men två fel gör inte ett rätt. Ett handelskrig har inga vinnare.

Dessutom är det främst vi europeiska konsumenter som drabbas – eftersom tullavgifterna kommer att leda till högre priser på vissa amerikanska produkter i våra affärer.

För att straffa USA klår man alltså europeiska konsumenter på pengar, som går rakt ner i EU:s kassa för champagne och kaviar till den härskande klassen. Typ.

För övrigt anser jag att vi skall ha fri handel mot hela vår omvärld och att alla EU:s tullar skall avskaffas. Det skulle gynna så väl världshandeln som utvecklingsländerna och oss konsumenter.

---
P.S. Jag kandiderar till riksdagen för Klassiskt Liberala Partiet »

3 kommentarer:

  1. HAX, håller du koll på detta? https://motls.blogspot.com/2018/05/eu-parliament-will-vote-to-ban-internet.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+LuboMotlsReferenceFrame+(Lubos+Motl%27s+reference+frame)

    SvaraRadera
  2. Skulle EU vara lite kreativa så skulle de sluta att erkänna "intelektuella rättigheter" från USA. Släpp piratkopieringen fri och sluta godkänna patent och varumärkesrättigheter.
    Då skulle ståltullar snabbt vara ett minne blott.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.