2018-09-19

Missnöjesvalet 2018


Inte för att jag har något direkt till övers för SD. Men gnället över valresultatet börjar bli påfrestande.

Det är så här demokrati fungerar. Makthavarna gör något som folket inte gillar. Folket röstar på någon annan. I grunden handlar det om att utkräva ansvar. Om att folket vill ändra kurs på skutan.

Kanske - men bara kanske - börjar det sjunka in att det faktiskt inte går att avfärda alla som oroas av skenande kommunalskatter, fördubblade pensionsåtaganden och positiv särbehandling som rasister.

Men migrationsfrågorna är bara halva sanningen. Om man ser till SVT:s Valu-undersökning, då var de faktiskt inte det viktigaste skälet för SD-väljarnas partival. På första plats kom en allmän misstro mot den härskande politiska klassen.

Polisen fungerar inte. Försvaret är ett skämt. Vårdköerna växer. Ungarna får inte den utbildning de behöver. Energipolitiken är dårhusmässig. Och så vidare.

Så väljarna röstar på något annat. Även om detta »annat« inte har några direkt konkreta lösningar på de aktuella problemen. Det viktiga för väljarna är att ge maktapparaten fingret.

Frågan är om även detta börjar sjunka in hos de etablerade partierna. Jag är tyvärr inte helt övertygad om den saken...

3 kommentarer:

 1. Just det! Det viktigaste är att man kan rösta bort ledarna!
  Sedan är det en annan sak om na blir av med hela apparaten.

  SvaraRadera
 2. Det handlar inte om skenande kommunalskatter, eller fördubblade pensionsåtaganden, det handlar om svenskarna och Sverige som nation ska överleva! Fan att inte ens du har fattat detta! //tompas11

  SvaraRadera
 3. tompas11: du menar att du har koll på vad "det handlar om". Vill du ha det sedvanliga halvnassegänget kan du vill gå till deras bloggar.

  Jag är iaf glad att någon håller frihetens flagga högt medan ni andra stack iväg på utflykt utåt hatets jaktmarker. Idiot!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.