2018-10-12

Nu är det dags för Kristersson att peka med hela handen


Läs min senaste krönika hos Mårtensson:


"Om vi nu nödvändigtvis skall ha en närmast allomfattande stat – då är det hög tid att skärpa till sig, satsa på kompetens och att ta ansvar. Om man ständigt hänvisar till »samhällskontraktet« – då är det dags att inse att det inte duger att behandla folkset som skatteboskap, samtidigt som staten inte vill eller förmår hålla sin del av nämnda kontrakt. Festen är över. Det är dags att skärpa till sig."

1 kommentar:

 1. Finns ett par problem, framförallt för C.

  1) C skulle isåfall stödja en regering som för en migrationspolitik som inte ligger i närheten av C-s världsfrånvända dito.
  2) C skulle riskera att avskaffandet kärnkraften stoppas.

  Man skulle kunna se det som att C & Mp håller respektive block gisslan i dessa två frågor till stor skada för Sverige.

  Man kan ju hoppas att en M(+KD?)-regering kan lösa dessa två frågor för lång tid framöver med stöd av S & SD. Dessa 4 partier har idag 254 mandat i riksdagen, dvs drygt 72%. Räknar man in L's 20 mandat i framförallt kärnkraftsfrågan hamnar man på drygt 78%, dvs nästan fyra av fem som potentiellt kan stå bakom en energiuppgörelse.
  Då vore det väl själva f-n om man inte skulle kunna lösa den frågan för mycket lång tid framöver utan att låta C & MP hålla olika regeringsalternativ gisslan i den frågan.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.