2021-01-23

Störta regeringen!


Jag vill inte såra någons känslor eller förminska någon som människa. Men vi måste tala om regeringen.

Statsrådet Hallengren är ansvarigt för att hantera den pågående pandemin. Med fullmaktslag och allt. Ett föga avundsvärt och säkert otacksamt uppdrag.

Hon är utbildad till lärare, vilket är ett hedervärt yrke. Men frågan är om det är de optimala kvalifikationerna för att leda landet genom den största oredan sedan andra världskriget.

Efter studierna på Kalmar Högskola blev Hallengren karriärsosse i generationen efter Sahlin och Wallström. Det är - som någon uttryckte saken på internet - rätt mycket Gula Blend över det hela.

Det är förvisso väldigt socialistiskt och progressivt att sätta enkla människor vid makten. Men är det bra? Hur fungerar det, egentligen? Referenser till franska revolutionen skymtar förbi.

På tal om franska revolutionen har jag faktiskt deltagit på en facklig grundkurs på någon sosse-kursgård när jag jobbade på SL i min ungdom. Där fick vi höra att franska revolutionen var arbetarrörelsens vagga. Bland annat avskaffades dödsstraffet. (!) Revolutionens verkliga och imaginära motståndare räknades tydligen inte.

Jag har en viss bild av hur de här människorna tänker och fungerar och jag försöker hela tiden skaffa mig en djupare förståelse. Enkelt uttryckt handlar det om en ny härskande klass i vårt samhälle, som helt skamlöst sätter makten framför allt.

Och då menar jag allt. Den allmänna ordningen, integrationen, utbildningen, energiförsörjningen... you name it. Sossar är bra på att gynna sig själva och kassa på att sköta samhällelig kärnverksamhet. Att leda den humanitära stormakten mot utopiska ideologiska mål är uppenbarligen viktigare än allmänintresset.

Min drömregering är en som sköter sådant som är viktigt på ett kompetent och kostnadseffektivt sätt och som i övrigt lämnar medborgarna ifred. Ett slags vise män som svurit en stoisk ed till folket om att styra utan egenintresse. En regering som lägger sig i och märks så lite som möjligt.

Det finns faktiskt inget som hindrar riksdagen från att rösta fram en opolitisk regering som uteslutande består av landets främsta, klokaste och dugligaste. Sedan får riksdagen sköta partipolitiken, samtidigt som vi får en sund maktdelning mellan den verkställande och den lagstiftande makten.

Men det är inte där vi är.

Däremot är det fullt möjligt att skapa majoritet för en icke-socialistisk regering i riksdagen - om folk skärper till sig en smula.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.