2021-11-13

Skall man tvingas rösta på Folkpartiet?


Denna regering måste bort.

Åker Liberalerna ur riksdagen, då går några viktiga procent i papperskorgen. Samtidigt kryper de nu långsamt upp mot 4-procentspärren igen. Så skall man stödrösta på dem?

Skulle jag i vanliga fall tvingas välja ett riksdagsparti, då är det Moderaterna. Om de har några lösningar, vet jag inte. Men de ser i vart fall många av problemen.

Det bär dock emot. Inte nog med att de vill ha en massiv övervakningsstat och fortsatt drogkrig. De internaliserar ständigt socialistiska påfund med tiden.

Sådant som en gång var oacceptabelt, på goda principiella grunder, uttalar Moderater idag stöd för. De har förlorat sin ideologiska kompass.

I många år har jag röstat på alternativa partier - Piratpartiet och Klassiskt Liberala Partiet. För det senare har jag även kandiderat till både riksdagen och Europaparlamentet. Bortsett från EU-valet 2009 har det gått sådär.

Medborgerlig Samling skulle kunna vara ett alternativ - om de bara kunde få sitt mediala genomslag. Med tanke på att Bard är med i partiet, så borde det inte vara omöjligt. Men de måste bli mycket sexigare.

De måste även börja bubbla i opinionen. Så ännu är tiden inte mogen. Skall jag rösta på dem, då får det inte ske till priset av att rösten är bortkastad.

Liberalerna är historiskt sett notoriskt opålitliga. Men nu påstår de sig alltså vara tillbaka i borgerligheten igen.

Även om det är så, är partiet fyllt med primadonnor som emellanåt kan tänka sig att soloflyga även om det förstör för alla andra. Att rösta på Folkpartiet är ett risktagande på flera sätt.

I lokalvalet här i Berlin röstade jag på liberalerna, FDP. De är för en liberal drogpolitik, kärnkraft och fri fart på autobahn. De är emot övervakningsstaten. Och de är uttalade marknadsliberaler. Men när det gäller min svenska röst är jag rådvill.

Hur skall man göra? På något sätt har jag en känsla av att vi närmar oss en tipping point där skadorna på landet inte längre går att reparera om vi inte byter regering.

1 kommentar:

  1. Du vet att denna ångest med stödröst löses med valsamverkan M/KD/L: inga röster går förlorade och stödröster blir överflödiga. Förutsatt förstås att du gillar det borgerliga paketet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.