2008-09-12

Greenpeace tillåts vandalisera

"The threat of global warming is so great that campaigners were justified in causing more than £35,000 worth of damage to a coal-fired power station, a jury decided yesterday. In a verdict that will have shocked ministers and energy companies the jury at Maidstone Crown Court cleared six Greenpeace activists of criminal damage.

Jurors accepted defence arguments that the six had a "lawful excuse" to damage property at Kingsnorth power station in Kent to prevent even greater damage caused by climate change. The defence of "lawful excuse" under the Criminal Damage Act 1971 allows damage to be caused to property to prevent even greater damage – such as breaking down the door of a burning house to tackle a fire."

Läs mer i The Independent»

13 kommentarer:

  1. Coolt. Undrar om man får spränga äldre bilar utan katalysator och hänvisa till samma lag... Jag gissar på att det inte går hem.

    SvaraRadera
  2. Undra hur lång tid det tar tills AFA lagligt får förstöra, hota och misshandla därför att de "bekämpar" rasism och för att de var ledsna.

    SvaraRadera
  3. Om inte annat så lär detta stoppas i nästa instans...

    SvaraRadera
  4. Nästa steg är väl att justifiera mord på anställda på kolkraftverket. Om koldioxidteorin nu upphöjts till axiom så borde det med kollektiv matematik vara justifierat med mord på en person för att rädda världen från "undergång". Låter som ett himmelrike för relativister.

    SvaraRadera
  5. Jag har för mig att i brittiska domstolar går det bara att överklaga om den åtalade fällts, inte om han/hon/de friats.

    SvaraRadera
  6. Då är det väl fritt fram!
    Ja djävlar, vad kul vi skall ha i klimatens, religionens och ideoligiens namn!

    Kan jag skjuta statsministern och efteråt gå fri eftersom vi är oense i några frågor?
    Svartskallen

    SvaraRadera
  7. Är det här prejudicerande på något vis?

    SvaraRadera
  8. Jag länkar denna blogg och besöker den ofta, eftersom jag delar dess oro över stormstegen mot ett kontrollsamhälle. Men i övrigt så finner jag inte mycket matnyttigt här.

    När jag nu konstaterar att du upprörs över Greenpeaces laglöshet, så undrar jag varför du inte också bryr dig om vänstervåldet mot Sverigedemokraterna?

    Eller varför du inte kommenterar den omvända rasismen mot svenska ungdomar?

    Jag tänker förstås främst på den senaste groteska händelsen, då en 21-årig etnisk svenska kallats "djävla svennehora" och svarat med samma mynt, "djävla svartskalle", och för det slagits medvetslös och sparkats i huvudet?

    Tycker du inte en sådan händelse är värd att blogga om?

    Daniel Pipes hävdar att Europa är under belägring på grund av den muslimska massinvandringen, men nyliberaler och övriga borgare samt socialister bara
    låtsas som det regnar.

    Brist på samhällsansvar? Civilkurage? Patriotism?

    SvaraRadera
  9. Om gamla bilar: Med höjd skrotningspremie sa slipper man ta till sadant. Fast det kostar ju pengar...
    Förresten, har Greenpeace elmotorer pa sina attackbatar??

    SvaraRadera
  10. Alltså, det aktivisterna gjorde var att skriva "Gordon" på skorstenen innan de blev fasttagna.

    Löjligt att jämföra med våldsbrott, ni vet mycket väl att Greenpeace är en fredlig organisation.

    SvaraRadera
  11. Samma ursäkt skulle alltså kunna användas av kraftverksägaren för att inkapacitera vandalerna! Vilket samhälle det skulle ge men en jury är ju inte alltid så förnuftig. Dessutom är ju Greenpeace miljöengagemang en uppenbar bluff så länge de är kärnkraftsmotståndare.

    SvaraRadera
  12. Skadegörelse är inte fredligt.

    SvaraRadera
  13. Greenpeace är Al Gore´s lilla hjärtebarn. Och därmed går de under hans beskydd, oavsett vad de gör. Pr, Pr, Pr!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.