2008-10-19

EU-valet och internet

Nu har den förträfflige Erik Josefsson outat sig själv som nybliven vänsterpartist. (V) var smarta nog att headhunta honom. Hoppas de är smarta nog att sätta upp honom på valsedeln till EU-valet också.

Då har vi ett startfält som ser ut så här: Fjellner (m) för dem som lutar åt höger. (Tyvärr har han, än så länge, nada uppbackning i sakfrågorna från Stockholm.) Engström (pp) för dem som mest ser till sakfrågan. Och Josefsson (v) för dem som lutar åt vänster.

Japp. "EU och internet" kommer att bli en valfråga. Vilket är utmärkt.

12 kommentarer:

  1. Det ser att att finnas hopp inför euparlamentsvalet. Med både Engström (eller mattias bjärnemalm) och Josefsson där nere kan skutan kanske vridas iaf någon grad i rätt riktning.

    SvaraRadera
  2. Jag har kännt Christoffer sedan länge, och han har även haft min röst sedan länge, men får han ingen uppbackning hemifrån i de liberala frågorna så kommer jag nog tyvärr inte kunna rösta på honom detta val. Det blir isf istället pp.

    SvaraRadera
  3. Problemet med Fjellern är att om man röstar på honom får man Hökmark (som är så fel man kan vara i internetfrågor) på köpet.

    SvaraRadera
  4. Efter lite funderande så är det nog bra om Erik Josefsson hamnar hos (v) och på förhoppningsvis valbar plats. Då finns det en med ett stort engagemang i dessa frågor i den partigrupen.
    Inte för att jag kommer att rösta i alla fall men det är en annna historia.

    SvaraRadera
  5. Varför klagar alla på Hökmark? Han är väl knappast fel när det gäller frihetsfrågor?

    Att han inte ställer sig bakom ett helt fritt flöde av programvaror är en sak. Men avstängning av folk från internet har han absolut arbetat starkt emot i de fora han varit engagerad i. Med den innebörden att de värsta grodorna var borttagna redan innan omröstningen.

    Sen att man inte röstar mot sig sälv och ett förslag man varit delaktig i att ta fram är väl självklart på något sätt.

    Detta var också en av anledningarna till att Fjellner röstade på annat sätt beror på att han inte heller kunde rösta emot sitt eget förslag som blivit övertaget av v.

    Jag känner mig rätt övertygad om att Gunnar Hökmark har bra koll på vad han håller på med.

    På annan rapport där frågan inte beretts i GH:s utskott röstade GH för Bono/Fjellners förslag i samma ärende. ( ändringsförslag 138, Svenssons förslag är känt som 166)

    SvaraRadera
  6. Mary har i princip rätt. Hökmark gjorde mycket bakom kulisserna. Jag har dock en känsla av att den pedagogiska uppgiften i att förklara detta är rätt krävande.

    Men Hökmark har ett bättre track record i den här frågan än vad som är känt.

    SvaraRadera
  7. Hökmark har dock förskräcklig track record i mjukvarupatentfrågan.

    SvaraRadera
  8. Hökmark är den enda som hanterat sakfrågan i telekompaketet. Alla andra har nöjt sig med att lägga ändringsförslag och sedan röstat på dem.
    Hårt arbete i sak var det bara Hökmark som lade ned. Men vänsterpartisten Josefsson kampanjar mot honom. Antagligen för att han är för äganderätt, vilket EJ inte är.

    SvaraRadera
  9. Så om man "lutar åt vänster" ska man rösta på Josefsson, och på köpet få Eva-Britt Svensson och Jens Holm? De båda mer än bara "lutar" åt vänster. Dessutom är de stolliga. Svensson vill förbjuda kejsarsnitt på EU-nivå och Holm vill införa EU-skatt på kött.

    SvaraRadera
  10. Till föregeånde talare. Det är en sak att få vänsterpolitik om man röstar på v. Det är ju lite det som är poängen med ett demokratiskt system att folk har olika val att välja mellan. Men det är en helt annan sak att kalla folk stolliga och komma med osanningar. Det står öppet för vemsom att se att Svenson aldrig lade fram förslag om att förbjuda kejsarsnitt på EU-nivån, utan det var något som kom med i hennes betänknade under behandlingen i utskottet. Och vad gäller skatt på kött är det inte bara Holm som driver den frågan, utan även föregående års fredsnobelpristagare och ordf för IPCC som ser det som en viktig sätt för att få ned köttkonsumtion och därmed köttets klimatpåverkan.

    SvaraRadera
  11. En röst på vänsterpartisten Josefsson är med andra ord inte bara en röst på Eva-Britt Svensson och Jens Holm, det är även en röst på Al Gore. Låter ju genast mycket rimligare.

    I fråga om Svensson och kejsarsnitten så får man utgå ifrån att hon stödde förslaget om att förbjuda kejsarsnitt, då hon faktiskt lät det passera Europaparlamentet i hennes namn.

    SvaraRadera
  12. Nej, en röst på v skulle möjligen innebära en röst på indiern Pachauri som är mycket uppskattad runt om i världen för sitt seriösa arbetet för att hedja klimatförändringarna.

    Det är en ganska hårdkokt linje att säga att Svensson stödde förslaget om kejsarsnitt bara för att det fanns med i betänkande som bar hennes namn. Om de föredragande i EP enbart skulle sätta sitt namn på rapporter av sådant de själva godkänner hade inte många lagförslag klubbats i parlamentet. Dessutom har Svensson i flera offentliga sammanhang klargjort tydligt att hon varken lagt fram eller stött förslaget om kejsarsnitt.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.