2009-03-04

Dags att öppna svartklubb igen!

Den statliga alkoholutredningen har lagt fram sitt förslag. Kort sagt går det ut på att svenska folket inte skall få ha speciellt roligt.

Mattias Svensson kommenterar på Neos blogg. Som han skriver, så börjar det nog bli dags för oss frihetsvänner att öppna svartklubb igen...

8 kommentarer:

  1. Det är ju inte bara okul. Man skall ju kunna få risvin till sin sushi och ha delad servering...
    Dessutom skall man ju få njuta egenkryddat brännvin. :-)

    SvaraRadera
  2. Tja, svartklubb låter skoj ^^

    Synd att behöva ha det så bra...

    SvaraRadera
  3. Gör det för fan!

    Frihet FTW!

    SvaraRadera
  4. Man får väl passa på att köpa några flaskor öl innan klockan tre. För de förbjöd väl inte konsumtion av alkohol i krogens lokaler? :)

    SvaraRadera
  5. Tritnaha återuppstånden! Fan vilka fina minnen man har, man blir ju smått nostalgisk!

    SvaraRadera
  6. Nja, helt negativt är förslaget inte.

    Till exempel måste idag en resturang ha stekbord för att få servera alkohol. P1 hade ett inslag från en Brasiliansk (?) krog som hade problem med detta, man steker ju inget i deras matlagning! Egenkryddat och ombuteljerat brännvin tillåts, permanent tillstånd för cateringföretag. I mina ögon är detta en väl behövd uppdatering av en föråldrad och oflexibel lagstiftning.

    Som hobbyarrangör har jag brottats med alkoholtillstånd otaliga gånger. Det är rent löjligt hur stela reglerna är ibland.

    I alla fall: det är möjligt att det finns dåliga delar i lagförslaget, men mycket verkar vara bra och välbehövliga uppdateringar.

    SvaraRadera
  7. Jaja, svartklubb sa du att du skulle öppna när rökförbudet på krogarna skulle införas med.

    SvaraRadera
  8. Vad är maxstraffet för alkoholutskänkning utan tillstånd?

    Böter eller fängelse?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.