2009-11-08

20 år sedan murens fall

6 kommentarer:

  1. En närmast overklig verklighet, och inte så länge sedan det hände.

    SvaraRadera
  2. Det ända vi med säkerhet kan lära oss av historen är att den upperar sig..

    Nu med Lissaon klubbat o klart, är det försent att säga, att vi verkligen måste hålla ögonen öppna?

    Man kan ställa sig frågan varför det gick som de gick med länderna i filmklippet, och en orsak är ju diktatur. Det fanns inget som balanserade tokigheterna, så allt spåra ut..

    Dags att PP blir en betydande folkförankrad politisk bromskloss, så att det finns tid för eftertanke innan beslut tas i EU.. Alltså om det nu ens spelar nån roll iom Lissabon.. eller?

    SvaraRadera
  3. Det "lustiga" var att vi var neutrala gentemot de regimer som begick mänsklighetens genom tidernas största illdåd. Detta inte för att vi hade kniven mot strupen utan för att vi ansåg det vara det mest moraliskt korrekta att göra. Vi var alltså neutrala till alternativen demokrati och diktatur/folkmord. Hur fan tänkte vi då? Hur kunde vi vara neutrala till ren ondska?

    /Byggaren

    SvaraRadera
  4. Byggaren; Vi hade kanske inte kniven mot strupen så hårt att det blödde direkt, men vi var till vettet skrämda över att hamna i det läget. Vår neutralitet har aldrig haft att göra med moral eller omtanke - allt är politik och har alltid varit så. Covering our own asses.
    // Thomas

    SvaraRadera
  5. "Vi hade kanske inte kniven mot strupen så hårt att det blödde direkt, men vi var till vettet skrämda över att hamna i det läget."

    Som född på 60-talet så uppfattar jag det inte som att vi var av nöden tvungen utan att vi aktivt valde att inte fördöma dessa diktaturer utan tvärtom ansåg att de var på ungefär samma nivå som USA. Kanske till och med bättre i vissa avseenden.

    /Byggaren

    SvaraRadera
  6. Kanske läge att lägga in en länk här till min kommentar till murens fall:

    http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/11/murens-fall-en-symbol-for-folkets.html

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.