2010-01-27

Kul!

Pirate MEP Christan Engströms sågning av det spanska EU-ordförandeskapet tycks ha tagit skruv. Många spanska kommentarer och tydligen en del buzz kring bloggposten i Spanien.

Med lite tur kan vi ha en diplomatisk incident på halsen till eftermiddagsfikat. ;-)

8 kommentarer:

  1. Detta är kanske inte riktigt rätt forum för följande förslag, men jag skriver det här ändå då jag kan räkna med att många pirater kommer att läsa det.

    Jag tycker att piratpartiet bör lägga upp en eller flera ledande spanska piratbloggare på sin livefeed, det måste ju finnas någon där nere som skriver och är lika engagerad som dig Henrik.

    Det skulle kunna bli en slags sexmånaders "adoption" av Spanien, som stöd åt piraterna i det land som just nu svingar storklubban i EU. Sedan kan vi fortsätta att göra likadant med ledande bloggare från nästa land som är ordförande under nästa sexmånadersperiod, etc.

    SvaraRadera
  2. It sad to say, but here in (Byt mot valfritt land)our political class, regardless party, is internet illiterate.
    En global politiker-attack mot internet skulle man kunna kalla det utan att vara altför konspiratorisk.
    Dags att byta ut dem allihop.

    SvaraRadera
  3. @första-anonym-kommentaren:
    Bra idé! Ett av de bästa verktygen som PP har lyckats mångla ut är sidan http://live.piratpartiet.se

    Den sidan skulle kunna göra underverk om den exporterades till flera olika länders piratpartier. Få saker är så inspirerande för en pirat som att läsa en daglig dos med bloggposter som tycker likadant som en själv. Live-sidan är ett bra sätt för alla som inte har vett nog att dra igång rss-läsare.

    SvaraRadera
  4. Blir det diplomatiska incidenter av sånt där, så är MEP:arna större ömfotingar än jag nånsin anat.

    SvaraRadera
  5. Om man får vara djävulens advokat... jag tror att förslaget om "glömskans internet" kommer av de få rapporter om folk som velat ta bort information men inte lyckats. Samt de rapporter om digitalt skräp som då och då flyter upp i media.

    Det minskar självklart inte problemet med integritet eller deras huvudlösa lagstiftningar.

    SvaraRadera
  6. Jag är inte heller helt säker på att det här är ett i grunden "ont" förslag. Tror det finns ganska många som till exempel fått privata nakenbilder publicerade på internet, och det vore nog inte helt fel att kunna göra Ctrl+z på sådant ibland. Att det hela skulle leda till stora demokratiska problem vad det gäller censur, och att man måste vara tekniskt inkompetent för att förslå det är en annan diskussion.

    SvaraRadera
  7. @ stroll

    Det handlar inte om "ondska", det handlar om "dumhet", det går inte att radera något från internet för alltid, det går helt enkelt inte, inte så länge som alla som har sett/läst har möjlighet att spara offline på den egna hårddisken eller en RW-skiva eller ett USB-minne for later use, att ens föreslå visar på sådan urbota teknisk okunnighet att man häpnar.

    Folk får helt enkelt lära sig att leva med och lära sig att förklara och stå för de eventuella dumheter de en gång har ställt upp på. Ett exempel från den betydligt mer lättkontrollerade köttvärlden visar hur omöjligt det är. En kvinna jag känner vek ut sig i en herrtidning på 80-talet, tjugo år senare avslutade hon en lärarutbildning och fick jobb på högstadieskolan i sin gamla hemstad, utvikningsbilderna var det ingen av eleverna som kände till eller några föräldrar som mindes, trodde hon, efter en vecka dök de upp på anslagstavlan i centralkapprummet...

    Till och med i köttvärlden finns det alltid någon som är beredd att använda dina gamla snedsteg emot dig - och internet är egentligen bara en gigantisk kopieringsmaskin - men den är lika för alla, learn to live with it, it's built to survive a nuclear war...

    SvaraRadera
  8. Hoppeligen!
    Debatt med "Spanien" vore mycket intressant"

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.