2011-02-13

Politik på allvar


Politik handlar om att förändra samhället på det sätt man tycker är bäst. Här är det många som är med i budgivningen.

Men oavsett hur man vill förändra samhället, så finns det – som regel – en viss samsyn. Det demokratiska systemet är det minst dåliga system vi har. De medborgerliga fri- och rättigheterna skall respekteras och upprätthållas. Människors lika rättigheter och rättsstatens principer är överordnade det mesta.

Nästa nivå av principer är mer beroende på parti. Men de flesta partier har (eller hade) en grundsyn eller en ideologi. Den borgerliga grundsynen utgår från att fria individer bygger samhället. Den röda bygger mer på kollektiv och på en stat som i stor utsträckning styr och ställer över medborgarnas liv.

Allt detta är nu för tiden i spegellandet. Folkets valda representanter har reducerats till röstboskap. Våra fri- och rättigheter kringskärs av än det ena, än det andra skälet. Särlagstiftning skiljer på folk och folk. Och inte ens justitieministern tycks förstå det där med hur en rättsstat är tänkt att fungera. Eller varför.

De borgerliga partierna skiter i individen. De rullar ut en integritetskränkande övervakningsstat. De är förmyndarmässiga och de drar sig inte för generaliserande och tveksam morallagstiftning. De nöjer sig med att förvalta ett i allt väsentligt socialdemokratiskt samhälle. Och sossarna... de vet nog inte riktigt vart de skall ta vägen.

Detta känns helt enkelt inte seriöst.

Det stör mig att så få politiker tar sitt förtroendeuppdrag på allvar. De är glada om de får snickra på lite godtyckliga regler här eller där – men de missar mycket av allt det som borde vara grundläggande. Jag kräver av mina riksdagsledamöter att de skall vara beredda att tänka själva och ta ansvar för sina beslut. Att de sätter den demokratiska rättsstatens värden framför allt annat. Och att de håller sig till förutsägbara och i förväg redovisade principer.

Dagens politiker är helt enkelt principlösa, intellektuellt slappa och de duckar för ansvar. De verkar okunniga och ointresserade, vad gäller de stora frågorna. Detta är inte bara irriterande. Det är farligt. Vårt öppna, fria samhälle har många fiender. Därför behöver vi politiker som kan, vågar och förstår att ta striden.

16 kommentarer:

  1. Frågan är hur vi får dit den typen utav personer när de inte kommer upp i partistrukturerna om de inte låter sig trampas på.

    Den enda lösningen just nu är ju nya partier...

    SvaraRadera
  2. I dagens politiska värld är det inte den ideologiska inställningen som styr, utan det är inställningen till sin egna karriär som styr. Inte så konstigt att vi har den politiska utveckling som vi har.

    SvaraRadera
  3. Mycket väl talat. De flesta riksdagsmän saknar integritet.

    SvaraRadera
  4. Jag skulle också säga att vi behöver flera nya partier och slänga ut några av dom gammla.

    SvaraRadera
  5. I Godmorgon världen i morse, så tyckte några statsvetare att vi har för många partier i Sverige.

    Deras stora misstag är väl att de förväxlar partier och ideologier.

    Idag finns knappast mer än fragment av ideologier kvar i något parti. Så utifrån det kan man tycka att alla är lika. Vilket de nästan är. Det övergripande målet är makten. Och då behövs bara två partier...

    Men kräver man partier som har och redovisar klara ideologier, uppfattningar över hur land och politik ska styras. Ja då behövs nog närmare halvdussinet nya partier i Sveriges riksdag. Så vi har några reella alternativ.

    SvaraRadera
  6. http://www.i2p2.de/index.html

    SvaraRadera
  7. Neoliberal Agenda13 februari, 2011 20:45

    Vi har sedan länge passerat det datum då man kunde påverka svensk politik i liberal riktning inom ramen för de befintliga riksdagspartierna.

    Federley är väl det yttersta beviset. Han pratade ut i Nyliberalen innan valet 2006 om hur liberal han var, men när det väl kom till kritan så röstade han för den mest anti-liberala lagen som vi har sett på årtionden.

    Ju tidigare liberaler stöttar eller går med i Liberala Partiet desto snabbare kan samhället förändras. Glöm borgarna.

    Och snacket om att det inte går köper jag inte. Kan ett kommunistparti och ett främlingsfientligt parti få 5-10% rösterna så kan ett liberalt parti få minst lika många.

    Det kommer inte gå över en natt, det tog Sverigedemokraterna 20 år att komma in riksdagen, men om alla sluter upp så kommer det att gå. Vi har trots allt de bästa idéerna. Hade ett klassiskt liberalt parti startats på 80-talet så är jag övertygad om att det nu hade suttit i riksdagen och blockerat övervakningslagar och annan oliberal skit.

    SvaraRadera
  8. Appropå 20 års uthållighet hade Kd religionen, Mp övertygelsen om att världen håller på att gå under och Sd var utfrysta till sig själva. Vad håller ihop en rent ideologisk rörelse i år efter år?

    Mitt hopp är att liberal ideologi blir viktigare för de etablerade partierna, den kommer att behövas för att få styrsel på all blandad realpolitik i en ekonomiskt stressad värld.

    I första hand tror jag på liberal idédebatt, i andra hand på nya engagerade i de etablerade partierna och jag håller tummarna för att C/Fp/Kd skall hitta på något bra medan M är superseriösa och praktiska i det mesta som hör mittenpositionen till.

    SvaraRadera
  9. Som kommentar till detta finns bara en enda:

    Alex Jones och www.infowars.com

    Jag vill inte vara tjatig men där finns det klara tänkandet, den vederhäftiga analysen, den sakliga faktaspäckade informationen, svaren på de stora viktiga frågorna och ffa vägen framåt för att skydda mänsklighetens fri- och rättigheter.

    Om alla lyssnade på Alex Jones och alla hans gäster och handlade utifrån den information och de perspektiv de förmedlar skulle övervakningssamhället och de bakomliggande krafterna snart vara borta, vi skulle för första gången kanske i mänsklighetens historia få god värld.

    The answer to 1984 is the sprit of 1776 (american revolution eller rättare sagt de principer för mänskliga fri- och rättigheter som den etablerade)!

    SvaraRadera
  10. Ok, för att klargöra:

    These are the facts!!:

    media, riksdagen och regeringen står under mind control oavsett vilka som sitter vid makten.

    Globalisterna har forskat på människans psyke under lång tid och vet hur man manipulerar både gruppen och individen och styr till stor del på detta viset i praktiken i princip alla parlament i världen. Detta i kombination med agenter som kanske t ex sitter som ledare för ett partis riksdagsgrupp eller i andra nyckelpositioner, mutor och utpressning mot enskilda parlamentsledamöter.

    Det är därför vi ser en och samma agenda och övervakningssamhälle drivas igenom samtidigt över hela världen oavsett om vilket parti som sitter vid makten. Är det vänstern flyttar globalisterna fram sitt vänstra ben, sen för att upprätthålla illusionen om demokrati låter de högern få makten och flyttar fram samma agenda med sitt högra ben.

    Så länge folk inte fattar att det inte finns någon demokrati utan att det bara är en teater för att föra folket bakom ljuset (inklusive de flesta politiker som inte fattar till vilken grad de är manipulerade utan att veta om det), och att man måste gå djupare för att kunna identifiera manipulatörerna som har den egentliga makten i världen, globalisterna, den finansiella eliten, så kommer DET INTE ATT BLI NÅGON FÖRÄNDRING UTAN DÅ FORTSÄTTER VI RAKA VÄGEN IN I EN FRUKTANSVÄRD GLOBAL DIKTATUR MED TOTAL ÖVERVAKNING OCH FULLSTÄNDIGT ERODERADE MÄNSKLIGA FRI-OCH RÄTTIGHETER!!

    Vakna upp!!

    Se Alex Jones filmer The Obama Deception och The Fall of The Repubic gratis på internet så får ni alla fakta och perspektiv!

    SvaraRadera
  11. Eller så har USA en väldigt påträngande övertalningsförmåga.

    Man kan väl lätt tänka sig att de faktiskt inser precis vad vi säger, fastän de tycker att de är låsta.

    Det, om något, är väl vad man kan läsa ut av wikileaks-telegrammen.

    Vi är lika fast hållna av USA som egyptierna, fast vi har ingen symboldiktator att göra uppror mot.

    SvaraRadera
  12. Apropå Liberala partiet. En bättre strategi vore om alla liberaler gick in i samma parti (FP?) och jobbade hårt på att ta sig uppåt i partiet och hjälpa varandra till förtroendeposter. Sen kan man successivt vrida partiet i rätt rikting. Det går troligen snabbare än för LP att komma in i riksdagen.

    FP har en svag basorganisation och ett par hundra aktivister kan få en rejäl maktställning.

    I så fall måste man naturligtvis kompromissa med sin övertygelse som f-n och sitta i riksdagen och rösta mot sin övertygelse i flera år innan man har chansen at påverka på riktigt.

    SvaraRadera
  13. Människor skall vara lika inför lagen men inte vad gäller rösträtten. Engelska lagar tillåter inte fångar att rösta. Jag tror också att de som betalar mest i skatt borde få mera röst. De rika har mera röst ändå, så det är bättre att ha ett öppet system för detta.

    SvaraRadera
  14. FP har en svag basorganisation och ett par hundra aktivister kan få en rejäl maktställning.

    @Eric

    Du vet tydligen väldigt lite om Folkpartiet. Detta parti har ingen demokratisk process överhuvudtaget, det är toppstyrt som ett företag och det företaget heter Bonniers. Du kan aldrig påverka Folkpartiet, endast Bonnier kan det. Dem har alltid sista ordet i det partiet och det är därför deras val av partiledare alltid sker utan demokratisk process.

    SvaraRadera
  15. Människor skall vara lika inför lagen men inte vad gäller rösträtten. Engelska lagar tillåter inte fångar att rösta. Jag tror också att de som betalar mest i skatt borde få mera röst. De rika har mera röst ändå, så det är bättre att ha ett öppet system för detta.

    Är du ironisk nu, I så fall går det inte fram. Om du menar allvar, så har jag bara en sak att säga dig. Dra åt helvete jävla Fascistkräk!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.