2007-01-04

Expressens björntjänst


Som jag tidigare uppmärksammat, så klarar sig isbjörnarna fint.

Antalet isbjörnar har ökat de senaste 50 åren, trots eller möjligen tack vare klimatförändringarna.

Detta har fått en av mina observanta läsare att fundera över Expressens och Världsnaturfondens alarmistiska Rädda Isbjörnen-kampanj.

Kommer tidningen att erkänna att den hade fel? Kommer fonden att betala tillbaka de pengar den har lurat av godtrogna och oroliga människor?

Vore det inte bättre att Expressen återupptog sin kampanj för sänkt bensinskatt igen, istället?

4 kommentarer:

  1. Varför detta gullande med isbjärnar? Det är det enda djur som aktivt jagar människor. Av den anledningen får de gärna försvinna från jordens yta.

    SvaraRadera
  2. är du rädd eller? Skulle inte människan behöva lite naturliga fiender? Kolla bara vad vi håller på att göra.

    SvaraRadera
  3. Men Jonas, de är ju gulliga och fluffiga! Då måste de räddas, ens om de inte är i fara.

    SvaraRadera
  4. Det är inte bara så att den globala isbjörnsstammen har mer än fördubblats sedan det miljövänliga 50-talet, utan man skjuter också årligen av tusentalet isbjörnar för att de inte ska bli för många, och man har i år ökat kvoten för att inte miljömupparnas gosedjur ska tvingas ned i bebyggda trakter och angripa människor p g a trängseln. Det kan man läsa i en artikel i tidningen Nature (för den som har tillgång):

    "Canadian authorities have increased quotas for polar-bear hunts by almost 30% in the country's Nunavut region. (...)
    In January, the total quota for hunters in Nunavut was raised from 403 bears to 518. Permission to kill more bears was granted following both requests from indigenous Inuit hunters, who said that they had observed more bears in the region this year, and advice from local wildlife organizations."


    Men i gårdagens sena Aktuellt i statstelevisionen berättades det istället att de stackars djuren har så svårt att få tag på föda att de börjat ägna sig åt kannibalism.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.