2007-07-20

Flygsäkerhetstrams

Expressen skriver i dag om att utrikesminister Carl Bildt fick flyga hem utan sina livvakter från London i våras.

Skälet var att en av Säpo-vakterna inte fick ta med en påse choklad i handbagaget. Bråk utbröt och livvakterna missade planet. Däremot fick Säpo-mannen ha pistol med sig..!

En liknande sak hände här i Bryssel lite tidigare under våren. Då fick en livvakt från Säpo inte ta med sig sitt raklödder ombord. Men väl sin pistol. Han missade dock inte planet.

Sunt förnuft är en bristvara ibland.

[Länk]

1 kommentar:

  1. Efter att till viss del vara uppväxt med bössor och ha varit i New Hampshire och skjutit vapen i folks trädgårdar och varit på fester där folk var beväpnade så känner jag mig hur bekväm som helst bland skjutvapen, och hade inte haft något emot att åka en flygplan där passagerarna fick vara beväpnade.

    Men jag håller med om att visar det att flygsäkerheten är alldeles absurt när de förbjuder saker som är helt ofarliga samtidigt som de låter folk ha med sig saker som faktiskt kan skada folk.

    Som Free Talk Live brukar säga så är det bara "Security Theatre". Säkerhetsåtgärderna är bara en show för att få folk att känna sig säkra. De gör sin lilla show och låtsas kunna hitta allting farligt, men det är bara teater för att få folk att känna sig bättre.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.