2007-09-06

Hemläxa för Reinfeldt

Statsminister Fredrik Reinfeldt skall träffa ett antal ambassadörer för arabiska och muslimska länder i morgon.

Ämnet är Muhammed som rondellhund. Mötet hålls bakom stängda dörrar.

Är det bara jag som blir nervös nu? Kommer Reinfeldt att stå fast vid yttrandefrihetens och tryckfrihetens primciper? Eller kommer han att hänfalla åt pragmatism, skrapa med foten och be om ursäkt för vår existens?

Vårt förhållande till andra länder är naturligtvis viktigt. Men det är inte viktrigare än värnandet om våra grundläggande demokratiska principer och medborgerliga rättigheter!

Reinfeldt borde läsa Sofia Nerbrands artikel om när hon mötte 14 av de aktuella ländernas ambassadörer för att bli uppläxad, efter att hon stått upp för våra grundläggande värderingar i en text i Svenska Dagbladet. Artikeln finns i Neo nr 2, den heter "Liberalismens fiender och förnekelser" och kan hämtas hem som PDF här.

Reinfeldt skall dessutom hålla i minnet att de ambassadörer han kommer att träffa inte bara representerar länder som i många fall är religiöst fundamentalistiska. Som regel är de dessutom diktaturer som är yttrandefihetens och det öppna samhällets fiender.

Tyvärr kommer vi nog aldrig att få veta vad som sägs över kopparna med kardemummakaffe i Rosenbad i morgon...

8 kommentarer:

  1. Varför ska man ha dialog med sharia?

    SvaraRadera
  2. Magnus Andersson har rätt på flera plan. Reinfeldt är redan lurad, genom att hålla samtalen bakom stängda dörrar.
    här kuwait news och notera att det här är på engelska, vad som skrivs på arabiska vet vi inte men man kan ana.
    Alla, i länderna i fråga, är redan övertygade om att vi ( otrogna ) krälar och ber om nåd och ursäkt.

    Det finns alltid två agendor för dom här grabbarna.
    Vad som mest kan betecknas som kuriosa är väl att få veta vilken tid på fredagen som nämnda möte ska hållas.
    ”Grabbarna” delar ju nämligen ut Marsch order till pöbeln runt tolv, senast ett.
    Så före den tiden kan man ju alltid ägna förmiddagen åt att pressa våran Statsminister på vad dom nu funderar på och om inte en ”positiv” attityd uppstår så…

    Å andra sidan har ju Fredrik, tillsammans med övriga politiker redan gett bort vår tryckfrihet till EU, i och med det nya fördraget och det låter ju inte så hemskt för EU är ju demokratiskt, eller hur?
    Å EU kommer naturligtvis be FN att dra och stoppa sin nya lag, där den hör hemma.
    Vadå.. Jasså ni har inte uppfattat den nya lagen. -:Jo, FN har en ny lag som förbjuder kritik mot Islam.
    Men jag vet, jag bara ylar i onödan, om hur illa det håller på att bli. Känner mej som en alarmist av värsta sorten.
    -:Jo, just det, höll på att glömma..
    i och med att vi får det nya fördraget så gäller inga nationella undantag, som till exempel Sveriges tryckfrihet, som just nu har ett undantag från EU,s tryckfrihet som inte är lika glasklar med bland annat meddelarskydd o.s.v

    SvaraRadera
  3. Jag är också jävligt orolig, reinfeldt har verkligen inte övertygat innan, vad händer nu?

    SvaraRadera
  4. Fredrik går från klarhet till klarhet. Igår vår försvarspolitik, imorgon vår religionsfrihet och yttrandefrihet.

    Fantastisk regering vi har. Vi borde inte bara få folkomrösta om EU-fördraget. Det är nog bäst att alla frågor av någon som helst betydelse underställs folket direkt.

    SvaraRadera
  5. Nä men va fan.. Det måste väl finnas viktigare saker som vår statsminister borde syssla med än att hålla hemliga möten om totala icke-frågor med religösa lättkränkta virrpannor?

    SvaraRadera
  6. Enligt Erixon ska massmedia vara med på mötet. What gives?

    SvaraRadera
  7. Det faktum att detta möte skall hållas på de villkor som tycks gälla, får mig att känna mig glad över att jag börjar bli gammal. Jag slipper kanske leva i ett samhälle där sharialagen tagit över. Samtidigt känner jag en stor vrede över att Reinfeldt inte kallat dessa ambassadörer för att förklara att det finns principer man inte förhandlar om. Det finns bara en anledning att sammankalla ett möte med dessa representanter för medeltiden, och det är att informera dom om att i Sverige gäller svensk lag, och finns det ingen lag som reglerar eventuella företeelser, då gäller i Sverige svensk sedvänja. Den som har flytt till Sverige och inte kan stå ut med detta, kan flytta tillbaka på heltid, inte bara på semester.

    SvaraRadera
  8. Jag ser fram emot att Fredrik Reinfeldt förklarar att Sverige naturligtvis kommer att skynda sig att införa dessa skydd för muslimer, efter det att de muslimska länderna skyndsamt infört liknande rättigheter för alla oliktänkande i sina egna länder.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.