2007-09-07

Inget är heligt! Begrips!?!

Egyptens ambassadör "berömmer" statsminister Reinfeldt för att ha kallat till fredagens möte med ambassadörerna för ett antal muslimska och arabiska länder.

Han tillägger "Vi vill se handling, inte bara snälla ord. (...) Vi måste söka en förändring av lagen. Muslimerna behöver lagligt skydd mot att profeten Muhammed skändas, ungefär som det judar och homosexuella har. Långsiktigt måste det in i skolundervisningen att eleverna övertygas om att om de vill uttrycka sin åsikt så ska det ske så att de inte sårar eller skadar någon annan. Det borde också in i journalistutbildningen. Det behövs också ett permanent utskott i riksdagen som arbetar mot islamofobi."

Sydsvenskan sammanfattar "Statsminister Fredrik Reinfeldt har bjudit in en grupp ambassadörer från muslimska länder till ett möte med anledning av Muhammedteckningen. Ambassadörerna har en lång lista på krav, inklusive att Sverige ändrar lagar och utbildning."

Gah!

i) Vi skall inte ha någon hetslagstiftning. Alls! Hetslagstiftning är godtycklig och ger olika medborgare olika rättigheter. Och det är illa, illa, illa!

ii) Det är förbjudet med uppvigling och stämpling till våld, mord, misshandel, vandalism och stöld. Dessa lagar gäller lika för alla. Det räcker.

iii) Ingen jävel har rätt att kräva att slippa bli ifrågasatt, kritiserad, utsatt för satir, hånad för korkade eller vidskepliga uppfattningar, ställd till svars eller baktalad. Gränsen går vid vår förtalslagstiftning (som i och för sig inte heller är perfekt).

iv) Konstnärer har rätt att utöva sin konst fritt från all slags påtryckningar åt ena eller andra hållet.

v) Vår yttrandefrihet, vår tryckfrihet, människorätten, våra medborgerliga fri- och rättigheter, det öppna samhället och vår demokrati är icke förhandlingsbara värden.

vi) Ingen jävel har rätt att kräva särbehandling i vår lagstiftning. Inte ens tomtar som tror på hokus pokus. Tro är vidskepelsens seger över förnuftet. Tro är en idiotförklaring av människans intellekt.

vii) Ingen skall komma och ändra våra lagar och vår utbildning för att de tror att förtryck, intolerans, trångsynthet och krossade medborgerliga fri- och rättigheter är dagens lösen.

Detta är principer värda att dö för!

10 kommentarer:

 1. Exakt. Finns inget att tillägga. Som ett rinnande vatten. Skicka detta till Fidde Renfjäsk idag att läsa upp för de kränkta. Borde bli ett kort möte...men det är inte troligt att den arabiska kontingenten förstår ett dylikt budskap eftersom det säger åt religionen att hålla sig på mattan när det gäller samhällsbestyren och människornas göranden och låtanden i den sekulariserade delen av världen.

  Givetvis skall alla åtnjuta respekt som förtjänas. Frågan är bara vem som äger problemet om man inte respekterar religion som sådan och gärna vill ge utryck för sina onyanserade åsikter om en speciell religion.

  //When In Rome, Do As The Romans Do.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Man kanske borde ordna en demonstration i Stockholm, mot mys-farbrorn Reinfeldt?

  denna regeringens sida säger han, efter orden "politiken ska inte sätta sig till doms över tryck- och yttrandefriheten":

  "- Viljan till provokation får inte ta över viljan till dialog. Då riskeras möjligheten till förståelse och möten mellan olika kulturer eller religioner. Att människor nu tagit illa vid sig eller känner sig kränkta är jag den första att beklaga. För egen del skulle jag aldrig medvetet agera på ett sätt som uppfattas provocera eller kränka andra religioner."

  En liten vink där från vårt lands ledare... :-/

  SvaraRadera
 4. Det samhälle, som våra förfäder har kämpat sig fram till med umbäranden och seg vilja, säljer statministern ut till självbelåtna shejker. Pressfrihet infördes redan 1766. Är det slut med det nu?

  "Detta är principer värda att dö för!" Tack för de orden, de kan visa sig vara profetiska. Reinfeldts eftergivenhet bäddar för bråk.

  SvaraRadera
 5. Muslimerna behöver lagligt skydd mot att profeten Muhammed skändas, ungefär som det judar och homosexuella har.

  viii) Inte fan är det väl olagligt att skända judars och homosexuellas gudar, om dom nu råkar vara religiösa?

  Känns som det viktigaste att få fram i mötet, skillnaden i vår kultur mellan att håna någons gud och att ge sig på en "folkgrupp", oavsett vad vi sedan råkar tycka om hetslagar. Så länge dom dras med den här uppfattningen så kommer det inte gå att få dom att känna sig rättvist behandlade av våra lagar.

  SvaraRadera
 6. Inte fan är det väl olagligt att skända judars och homosexuellas gudar, om dom nu råkar vara religiösa?

  Jo.

  Det kallas hets mot folkgrupp men det är inte tillämpbart på muslimer.

  I deras fall är det tvärtom viktigt att förolämpa dom så att dom förstår att dom har fel.
  Det är mycket lättare att fatta att man han fel ifall nån spottar på en.
  Det blir konkret.

  SvaraRadera
 7. Har du något fall där någon dömts för hets för att ha hädat en gud, Micke?

  Och vad händer om man hädar en muslimsk bögs gud?

  Noterade du alls kärnan i mitt resonemang, om skillnaden mellan att skända en folkgrupp och att skända en folkgruppsrepresentants gud? Så vitt jag vet åtnjuter inga grupper det skydd som diplomaterna kräver.

  SvaraRadera
 8. Det finns fall där folk dömts för hets mot folkgrupp av olika anledningar.

  Ambassadörerna anser uppenbarligen att skymfande av deras ledstjärna är lika skymfande som som dom kriterier som i övrigt gäller för hets mot folkgrupp.

  Annars hade dom knappast refererat till just...hets mot folkgrupp.

  Det betyder inte att jag anser att dom har rätt.

  Det enda jag anser är att Sverige håller på att bli ett rasistiskt land och att det idag tar sig störst uttryck i det urskillningslösa babblandet om "Islam" där man inte gör åtslillnad mellan terrorist och vanlig människa och det oerhört viktiga i att för deras egen skull skymfa deras gud som om dom vore barn eller idioter.

  SvaraRadera
 9. Löjligt att du sitter och säger att du ska "dö" för yttrandefriheten. Den amerikanske professorn Steven Best blev för någon sommar sedan portförbjuden i Storbritannien på grund av att han hade fel åsikter i djurrättsfrågan och djurrättsrörelsens metoder. Konstigt att du inte lyft ett finger för att sätta stopp för den censuren, än mindre dött för det.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.