2007-09-07

Reinfeldts "samtalspartners" i dag...


...hänger bögar, behandlar kvinnor som skit, förnekar vetenskap, fängslar oliktänkande och förtrycker sina medborgare.

19 kommentarer:

  1. Ja, och till viss grad finns dom även i hans regeringsunderlag.

    SvaraRadera
  2. Det är viktigt att tänka på att i och med att mötet idag är stängt för insyn, så är Reinfeldt ansvarig, inte bara för vad han säger utan även för de ord som den statskontrollerade pressen i Arabvärlden kommer att lägga i hans mun.

    En demokratisk vald ledare får aldrig låta sig utnyttjas av diktaturstater i deras propaganda. Det hade kunnat undvikas. Reinfeldt är inte dummare än att han förstår detta. Slutsatsen man måste dra är att statsministern är nöjd med att kasta detta köttben för att få lugn och ro.

    SvaraRadera
  3. Att förneka vetenskap är väl ett av huvudämnena på denna blogg, så jag har svårt att förstå varför just det skulle vara så komprometterande. Utveckla gärna.

    SvaraRadera
  4. Martin Karlsson förstår uppenbarligen inte skillnaden i att ifrågasätta påstådda vetenskapliga rön, utifrån andra påstådda vetenskapliga rön - dvs det som är hela grundfundamentet för västerländsk vetenskapstradition - att öppet visa sin bevis och diskutera, något som t ex miljörörelsen vägrar att göra.

    Nåväl.

    Värt att peka på är hur mellanösternregimerna inte förnekar vetenskapen, men de förvränger den och använder den till i huvudsak onda avsikter. Oljepengarna går till att stödja våld och terror, och vetenskapen används för att utveckla kärnvapen i syfte att utplåna sin enda demokratiska granne i området.

    SvaraRadera
  5. martin karlsson: Vilken kommentar! Det visar verkligen att du inte alls är intresserad av mänskliga rättigheter.

    Jag antar att du ger en släng mot att här har nämnts vetenskapliga tveksamheter antropogen global uppvärmning (något som över hälften av forskarna numera tvivlar på), men det är som sagt så plumpt att det inte förtjänar mer än denna notis.

    SvaraRadera
  6. Att böja sig för Egypten är de facto som att böja sig för Nazityskland. Stämmer det inte att "Mein Kampf" är ett slags motsvarighet till Tom Clancys och Stieg Larssons böcker i Egypten?

    SvaraRadera
  7. Vad fint att Henrik berättade detta, Reinfeldt har säkert ingen aaaaaning om förhållandena i Iran ;-)

    För övrigt har Martin Karlsson helt rätt; förnekelse av vedertagna vetenskapliga fakta är väl en av Henriks paradgrenar.

    Och så har vi Magnus Orerare som är intresserad av mänskliga rättigheter. Men Magnus, hör inte yttrandefriheten dit också? Om man som du länkar till och uttalar sig gillande om personer som vill inskränka yttrandefriheten för dem som t ex är emot Irakkriget så är man en hycklare. Du är en hycklare Magnus.

    SvaraRadera
  8. Reinfeldt tog emot ambassadörer från muslimska länder för att avhandla ett inrikes ärende, inte om muhammedhunden, utan om hur den förra regeringens utfästelser om ett muslimvänligare Sverige ska kunna genomföras.

    Ett solklart försök från främmande makt att inskränka fri- och rättigheter i Sverige.

    SvaraRadera
  9. Det är viktigt att tänka på att i och med att mötet idag är stängt för insyn, så är Reinfeldt ansvarig, inte bara för vad han säger utan även för de ord som den statskontrollerade pressen i Arabvärlden kommer att lägga i hans mun.

    Va?

    SvaraRadera
  10. Att böja sig för Egypten är de facto som att böja sig för Nazityskland.


    Eller Usa då som väl utan problem kan påstås vara Egyptens starkaste allierade.

    Men vi kanske inte ens ska tänka tanken.

    Det blir enklare då.

    SvaraRadera
  11. Reinfeldt tog emot ambassadörer från muslimska länder för att avhandla ett inrikes ärende, inte om muhammedhunden, utan om hur den förra regeringens utfästelser om ett muslimvänligare Sverige ska kunna genomföras.

    Nej dom snackade med Reinfeld om en bild ritad av en människa som kommer att bli ihågkommen som någon som byggde sin konstnärliga karriär på haverism och inte på konst..

    SvaraRadera
  12. Knute pratar som vanligt skit. Det var Reinfeldt som tog initiativ till mötet och varken några krav eller utfästelser framfördes. Även om de länder som ambassadörerna representerar inte är demokratiska i vår mening så är det bättre att träffas och snacka än att inte göra det. Det är alltså inte frågan om nån eftergift från Sveriges sida.

    SvaraRadera
  13. Kontakter med diktaturstater och deras företrädare skall inskränkas till ett minimum.

    Reinfelds inbjudan drar skam över borgarna, som alltid kritiserat Palme och andra sossar när de närmat sig PLO och diverse andra ljusskygga element.

    Diskussionen om teckningarnas vara eller icke vara och om de kränker eller inte är inte intressant ur ett politisk perspektiv - Teckningarna är inte olagliga i Sverige oavsett vad någon tycker om dem. Det är inte heller aktuellt att ändra svenska lagar på den punkten!

    Sverige har svenska regler, Iran har Iranska, Pakistan har Pakistanska, Egypten har Egyptiska osv.

    SvaraRadera
  14. Och en grej till. För h_l_e_t_!
    Alla muslimer som kommit hit till Sverige. Ni måste väl vara medvetna om att Sverige skiljer sig radikalt från tex Irak då det gäller tryckfrihet, moral, seder etc.

    Här demonstrerar ni ert missnöje med det system som ger er rätt att demonstrera!! Har det gått en säkring i skallen på er? Fattar ni inte hur det funkar? Man kan inte både ha kakan och äta upp den. Man får ta det onda med det goda.

    Hade inte den svenska polisen/rättssystemet varit så lamt, skulle kanske alla de där sekulära och moderata muslimerna som alla talar om skall finnas i Sverige, kanske vågat ge sig ut på gatorna för att visa sitt stöd för friheten.
    De kunde åtminstone visa sig lite oftare i bloggvärlden.

    SvaraRadera
  15. Micke,

    Och vad har du åstadkommit förutom 512 magsura kommentarer då?

    SvaraRadera
  16. Och vad har du åstadkommit förutom 512 magsura kommentarer då?

    Jag har säkert åstadkommit minst 1000 magsura kommentarer men jag skulle inte drömma om att kalla mig konstnär av den anledningen.

    SvaraRadera
  17. jan e

    Visst är det bra att diskutera. Men ska vi diskutera så fort vissa länder känner sig stötta med våran yttrandefrihet, har helt plötsligt våra statsanställda inget annat att göra än att smeka vissa element medhårs

    Detta är fortfarand en icke-fråga.

    SvaraRadera
  18. Detta är fortfarand en icke-fråga.

    Hur kan det var en icke fråga när det är det enda högern ägnar sig åt?

    SvaraRadera
  19. Jan E,

    hur står det still med argumenteten när du drar till med invektiv? Hur vet du att varken några krav eller utfästelser framfördes på mötet? Mötet med de muslimska ambassadörerna var stängt för pressen och vad som verkligen sades får vi inte veta förrän Reinfeldt skriver sina memoarer.

    På många ställen i världen ser man nu exempel på hur muslimska ledare med framgång stryper yttrandefriheten.

    Det är mycket som står på spel här, mycket mer än en konstnärs rättighet att göra parodier eller pressens rättighet att såra religiösa känslor.

    Det handlar om att feminister, representanter för mänskliga rättigheter, religiösa minoriteter och avfällingar från den muslimska tron SKA HA RÄTT ATT LEVA.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.