2007-12-20

Al Gore tog regeringsplanet till Frankfurt!

Här en nyhet som denna blogg är först med...

Al Gore är som bekant klimatalarmismens store evangelist. Bland annat vill han att folk skall begränsa sitt flygande. Och att det skall bli dyrare.

Al Gore flyger dock väldigt mycket själv. Som regel i första klass, vilket ger extra stora koldioxidutsläpp eftersom man där har färre passagerare på en given yta. Och ibland flyger han privatplan, vilket ju är ännu "värre".

Den 12 december var Al Gore i Sverige. Han träffade statsministern och talade i riksdagen. Sedan for han vidare till Frankfurt.

Med det svenska regeringsplanet!

Hur stora koldioxidutsläpp orsakade inte detta? I onödan! (Det går faktiskt tre reguljära direktflighter med SAS från Stockholm till Frankfurt varje dag. Och sju via Köpenhamn.)

Detta på de svenska skattebetalarnas bekostnad.

Men historien slutar inte där. Att bara sätta Al Gore på regeringsplanet vore mot reglerna. Det är bara statsråd som får använda det.

Därför blev biståndsminister Gunilla Carlsson tvungen att åka med, släppa av Al Gore i Frankfurt – och sedan flyga hem till Stockholm igen.

Priset för att Al Gore och det svenska politiska toppskiktet skulle få dunka varandra i ryggen under ett par timmar blev alltså stora och onödiga koldioxidutsläpp – och en fet räkning till skattebetalarna. Samt att biståndsministern fick sumpa en arbetsdag för att leka taxichaufför.

Al Gore är en hycklare!

[Utrikesdepartementet bekräftar att resan har ägt rum.]

21 kommentarer:

 1. Fast om vi skall hålla oss till principen 'rätt skall vara rätt' så är problemet inte CO2-utsläppen, utan det egentliga problemet är kostnaderna som skickas till skattebetalarna, och det helt skam- och bottenlösa hyckleriet.

  Falska och rentav ohederliga profeter (politiker) är en verklig samhälls- och miljöfara.

  Mycket större än de direkta kostnaderna man tvingas betala för tex deras lön/herrgård/flygande/representation/övriga 'perks' ...

  SvaraRadera
 2. Jonas: det är ändå värt att påpeka att de inte lever som de lär, de klåfingriga jävlarna, även om CO2 råkar vara ofarligt.
  Bra scoop Henrik. Detta kan en bli en intressant debatt.

  SvaraRadera
 3. Varför lever inte Al Gore som han lär? Han borde åtminstone ha tagit reguljärflyget.

  Mitt förslag till svar: Al Gore tror egentligen inte själv på växthusteorin. Den är bara ovanligt passande för honom för att få ära och uppmärksamhet. Därför gör det inte så mycket att släppa ut extra koldioxid i onödan. Han är därför inte bara hycklare utan också lögnare.
  /DNg

  SvaraRadera
 4. Apa ... det vprecis det jag skrev!

  ;-)

  Danne,

  Gore är jurist, och deras motto är ju (lite tillspetsat) 'legal is what you get away with ...'

  Jag tror att han reflexmässigt översatt detta med är 'true is what you get away with ...'

  Med implicationen att 'a ruling your way in court decides the winner ...' blir till 'the public opinion your way defines who wins ...'

  SvaraRadera
 5. Det här måste ju bli en grej av det, kan aftonposten verkligen hålla sig ifrån detta?!

  SvaraRadera
 6. Jonas, ja visst var det det. I stand corrected. Jag tänkte först påpeka att Henrik faktiskt skrev "värre" utsläpp med fnuttar för att visa just att det bara är vissa som anser CO2 vara ett skadligt utsläpp. Men jag ändrade mig tydligen.
  Skitsamma. Al Gore är hur som helst ond.

  SvaraRadera
 7. Mycket intressant, med tanke på att det slogs upp stort i norska medier att Al Gore tog flytåget (istället för limousin) från Gardermoens flygplats till Oslo några dagar tidigare.

  SvaraRadera
 8. Mycket underhållande. Dock måste jag ifrågasätta uppgiften att bara statsråd får använda planen. De är nämligen till för regeringen i en något vidare betydelse. Kungafamiljen, generaldirektörer, höga militärer och höga statstjänstemän kan också använda dem vid behov.

  SvaraRadera
 9. Lars Danielsson tex, han fick flänga runt med planet bara uppgiften var att reka på bra restauranger dit han och Göran P sen kunde gå och förlägga arbetsmöten till ..

  SvaraRadera
 10. Nu har E24 lagt upp en artikel om den patetiska figurens flygning till Frankfurt.

  SvaraRadera
 11. Gudmundsn kör historien på SvD:s ledarblogg.

  Och så TT:

  "Gore flög inte miljövänligt
  Stockholm (TT)
  Fredspristagaren Al Gore varnade i riksdagen för utsläppens hot mot klimatet.
  Sedan flög han i regeringens eget plan till Frankfurt i stället för att flyga reguljärt.
  - Det var den lösningen som gjorde att Al Gore kunde komma till Sverige, säger Mikael T Ericsson, pressekreterare för biståndsminister Gunilla Carlsson (m).
  Mikael T Ericsson tycker att det var värt priset av högre koldioxidutsläpp och pekar bland annat på att klimathotet fick mycket uppmärksamhet tack vare Gores besök. Den förre amerikanske vicepresidenten och den andre fredspristagaren, Rajendra Pachauri, ordförande i FN:s klimatpanel, besökte Stockholm och regeringen torsdagen den 13 december. De kom direkt från Oslo och skulle fortsätta till klimatförhandlingarna på Bali.
  Enligt bloggskribenten Henrik Alexandersson fanns också biståndsministern med i regeringsflyget till Frankfurt. Carlsson leder en klimatkommission med uppdrag att bland annat koppla u-landsbiståndet till klimatpolitiken. Enligt pressekreteraren så var flygturen ett utmärkt tillfälle för henne att diskutera kommissionens arbete med två så "intelligenta herrar"."

  SvaraRadera
 12. Expressen:

  http://www.expressen.se/nyheter/1.976975/gore-flog-inte-miljovanligt

  SvaraRadera
 13. Detta ligger länkat från ett inlägg jag har på min blogg.
  Ett inlägg om Al´s miljösynder förr och nu. Tendensen verkar vara att listan kan växa ganska så bra...
  http://severkligheten.blogspot.com/2007/12/den-riktigt-obekvma-sanningen.html

  /HCA

  SvaraRadera
 14. Även SvD kör det kortare TT-meddelandet på nyhetsplats:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_706425.svd

  SvaraRadera
 15. Hittar inga artiklar om detta på tidningarnas alarmistiska klimatsektioner. Hmm....

  SvaraRadera
 16. Aftonbladet, med credit och allt:

  http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article1504593.ab

  SvaraRadera
 17. Aftonbladet kunde väl länkat till bloggen iaf. Snåljåpar.

  SvaraRadera
 18. Reguljärflyg?
  Jag tycker att de som skriker högst om klimathotet ska föregå med gott exempel genom att åka tåg då avstånden är rimliga.
  Sverige-Tyskland är verkligen ingen lång sträcka.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.