2008-02-20

Ännu sett svek

I valrörelsen sa de borgerliga partierna nej till vänsterns flygskatt.

Tydligast i detta var centerpartiet.

Nu vill centern plötsligt ha en ny avgift för flygresor.

En reseskatt som främst drabbar fattigt folk var fel före valet. Och den är lika fel i dag.

Det är ju f*n att folk aldrig kan komma till makten utan att bli tokiga.

Länk »

4 kommentarer:

  1. Finns det nån lista på alliansens spräckta vallöften?

    SvaraRadera
  2. Före valet var ju också före IPCC-rapporten.

    Det är ungefär som att Bush inte sade någonting om att invadera Afghanistan före 9/11. Politker behöver bara en ursäkt att göra som de vill och strunta i vad folk anser.

    SvaraRadera
  3. En viktig akillnad (och jag vet att det antagligen inte kommer att göra så stor skillnad för dig Henrik) är att förslaget innan regeringsskiftet var baserat på antal flygstolar, medan det som kommit nu är baserat på utsläppsmängder.

    I det tidigare förslaget kostade det lika mycket att flyga tio nästan tomma flyg som ett fullproppat... Eftersom lågprisbolagen generellt har bäst beläggningsgrad så lär effekten för "fattigt folk" vara minst. Den dagen någon lyckas skapa ett icke-fossilbaserat (eller ett mindre koltätt fossilbaserat) bränsle kommer dessutom avgifterna att sjunka dramatiskt - vilket de inte hade gjort med sossarnas förslag.

    Kort sagt, det förra förslaget var inte ens bra på att styra det man ville styra; medan det här i alla fall siktar på rätt sak med tanke på det deklarerade syftet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.