2008-03-13

En enklare lösning, del 2

Ser man på! Ordföranden för "tillståndsutskottet" i Stockholms stad, Peter Lundén-Welden (m), ger närpolisen svar på tal – och vill inte alls stänga krogarna tidigare.

En politiker som inte faller till föga för första bästa moralpanik eller larmrapport. Det ser man verkligen inte varje dag. Det måste vara en "gammal moderat". Vilket jag också tror att han är, om jag känner honom rätt. ;-)

Länk »

1 kommentar:

  1. Denna kommentar har ingenting med inlägget att göra, utan jag ville bara uppmärksamma dig på det projektet jag har lanserat - Befriarna. Tänkte att du kan vara intresserad, och kanske kan ge en liten plug ;)

    Ett slags "pressrelease":
    Många nyliberaler/libertarianer, inklusive jag själv, har känt att det äger rum alldeles för lite liberal aktivism. Medans vänstern, på gott och ont, är bra på att vara aktiva för sin sak, så brukar nyliberaler hålla sig till att då och då besöka en talarkväll med Timbro.

    Därför har jag, tillsammans med ett handfull andra svenska libertarianer, tagit initativet att starta nätverket Befriarna. Vi har precis lanserat en gruppblogg på Wordpress, och håller just nu på att leta upp webbdesigners som kan tänka sig bygga en hemsida åt oss.

    Tanken är att Befriarna ska vara ett löst sammansatt nätverk utan medlemskap. Hemsidan ska ha ett forum där folk kan ge förslag på aktiviteter, annonsera aktiviteter som är på gång, och viktigast av allt lägga upp bilder och filmer från genomförda aktiviteter.

    Aktivism betyder helt enkelt vara aktiv. Det kan handla om att man genomför en demonstration, skriver en låt, delar ut flygblad och klistrar upp planscher, eller begår civil olydnad. Enda kravet är att det man gör inte ska bryta mot de liberala principerna om att respektera människors liv och egendom.

    Mer information och FAQ finns på bloggen: http://befriarna.wordpress.com

    Just nu letar vi någon som kan tänka sig vara intresserad av att bygga hemsidan. Och så letar vi så klart efter libertarianer som känner sig sugna på att ge sig ut och göra saker. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Tänk Ron Paul-stödjares aktiviteter, eller det som Frihetsfronten gjorde på 90-talet. Jag ser gärna att så mycket som möjligt filmas, eller åtminstone att det tas bilder. Aktiviteterna kommer förmodligen bara ge lite uppmärksamhet i sig själva - det är filmerna som sprids efteråt som kommer bli uppmärksammade. Några dussin personer kanske ser en hålla en skylt, men tusentals människor kommer se bilden/filmen när den sprids på nätet senare. Med andra ord är det bra om du har tillgång till (video)kamera.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.