2008-04-14

Vänstern och FRA

Har du tänkt på hur det tyst är från vänstern – när det gäller förslaget om att FRA skall få avlyssna all tele- och internettrafik som passerar landets gränser?

Miljöpartiet och vänsterpartiet är emot förslaget. Men de håller tyst så länge det bara är möjligt. För dem är det viktigare att undvika att ge bilden av en splittrad vänster.

Och socialdemokraterna – som förde ett sådant liv när frågan var uppe förra året – är väldigt tysta. Trots Thomas Bodströms alla krokodiltårar vill de att förslaget skall gå igenom. För det är ju från början deras egen idé!

Bodström kommer säkert att köra en repris av sin skamlösa bluff när det blir dags för ny riksdagsbehandling. Men man skall inte vänta sig att sossarna kommer att göra något som på allvar riskerar att förslaget faller. De kommer att nöja sig med sådant som ger billiga poäng.

1 kommentar:

  1. Splittrad vänster, ja. Naturligtvis är den splittrad, varför skulle det annars finnas tre olika partier?

    Alliansen var ännu värre med att mörka med sin splittring under förra valrörelsen, de gjorde sina kompromisser bakom stängda dörrar och försökte visa upp enhet utåt.

    Det är inte bra att partierna döljer precis vad de tycker...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.