2008-05-27

Rättsröta

Ännu en gång har man upptäckt att en åklagare ljugit och undanhållit rättsväsendet uppgifter som talar för en misstänkt.

Det är utmärkt att sådant här kommer fram i ljuset. Samtidigt kan man misstänka att mörkertalet är stort – helt enkelt för att många åklagare är på tok för målkåta och inte har förstått sin uppgift.

Även den värsta batong-moderat måste väl tycka att det är ett problem om fel människor blir inlåsta och verkliga gärningsmän går fria..?

Länk»
Se även TV8-reportaget Rätten och rättvisan»

8 kommentarer:

 1. Var beredd - i nästa steg av den fantastiska samhällsutvecklingen kommer vi få se gamla åttitalsklassiker som "Robocop" och, kanske främst, "Judge Dread"

  SvaraRadera
 2. "Ljugande" åklagare

  Detta problem bortfaller väl, i o m den kommande FRAlyssningen.

  Då vet ju alla vad som sagts?, eller?
  /Allt blir bättre

  SvaraRadera
 3. Ovanligt att åklagare inte fattar sin uppgift.
  Hur många människor årligen blir inte oskyldigt dömda just för att en åklagare bara ser den misstänkta som ett gyllene tillfälle att ta tre poäng.

  Man borde sätta dit åklagarna, tro mig, det kommer jag göra....

  SvaraRadera
 4. i det samhälle vi skapat handlar det om att göra karriär. Det moraliskt rätta kommer i andra rummet när man har chansen att komma upp sig.
  Vi borde inte vara förvånade över detta, det är en del av det samhälle som vi skapat. Lika förvånande är att folk är förvånade över att kvinnor diskrimineras. Det är också en del av det samhälle vi skapat. Att folk inte fattar detta.

  SvaraRadera
 5. Åklagarna ser för många deckare på TV. Men som sagt verkligheten överträffar dikten

  SvaraRadera
 6. Jakob/
  Vd yrar du om?

  SvaraRadera
 7. jojjo: jag är inte så godtrogen som du förefaller vara. Jag tror att det stora flertalet av alla yrkesmän och kvinnor är professionella och utför sitt yrke med stor stolthet. Men det finns vissa där profiten och det goda ryktet är viktigare än att komma dit via fair play. Incitamenten att ta en genväg finns ju, därav mitt tidigare påstående att "det är en del av samhället vi skapat"

  SvaraRadera
 8. Hej Henrik, rättsväsendet i Sverige haltar betänkligt. Jo Mats Melin konstaterade nyligen att när det gäller anmälda bedrägeriärenden hos Stockholms polisen så har handläggning ej påbörjats efter 12 månader i 90 % av fallen. Jag skulle nog önska att vi startar ett rättsröteparti i Sverige. Till att börja med så har vi startat en sajt www.rättsröta.se

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.