2008-07-15

27 Pictures of Pride


Tidigare i kväll öppnades utställningen 27 Pictures of Pride i Europaparlamentet i Bryssel.

I denna utställning visar den svenske EP-ledamoten Christofer Fjellner (m) bilder från Pride-festivaler runt om i EU. På vissa håll är det stora, glada fester. På andra håll får vi se arga skinskallar, kravallpolis och bråk. Vissa länders ramar är tomma. Det är de där myndigheterna stoppat Pride-paraderna.

Intressant, bra tänkt och välbesökt.


Mer information»

46 kommentarer:

 1. Vad kostar det här tramset Skattebetalarna? Foton på bögparader får väl de som tycker det är så ooootroligt viktigt och intressant visa i egna lokaler för egna pengar.

  SvaraRadera
 2. Jag gissar att det inte är Fjellner som betalar kalaset.

  SvaraRadera
 3. Vilka trista kommentarer ovan. Det verkar ju vara ett bra initiativ tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Skattebetalarna betalar en utställning per ledamot och mandatperiod. De flesta andra visar skräp. (Just nu pågår även en utställning om spansk konst, där jag nästan får en känsla av att konstnären är ledamoten själv eller en nära släkting.)

  Fjellner valde att använda "sin" utställning till att slå ett slag för lika rättigheter, mötes- och yttrandefrihet.

  Ledamöter från de länder där man förbjudit prideparader har fått all anledning att skämmas.

  Vilket alltså är oändligt mycket bättre än det som brukar arrangeras.

  Att MEP:arna får ordna egna utställningar på skattebetalarnas bekostnad är en annan femma. Det vore naturligitvis bättre om de inte fick det.

  Men då är vi där igen: Skäll då först och främst på dem som åstadkommer trams, fört därefter på dem som gör något bra av det.

  SvaraRadera
 5. Ingen tvingar Fjellner till sådant här trams.

  Fjellner har ett enkelt val. Slösa slösa bort skattebetalarnas pengar - eller INTE slösa bort skattebetalarnas pengar.

  I det här fallet valde han glatt att slösa bort skattepengar. Är det sådan här jävla skit man skall behöva betala skatt för? Nä, fy fan.

  SvaraRadera
 6. Bättre kan du HAX. med den argumentation du för kan man motivera nästan hur mycket offentlig verksamhet som helst och hur höga skatter som helst.
  Det kommer alltid finnas något som är sämre som staten/EU håller på med.

  Det här visar att Fjellner helt saknar respekt för skattebetalarna. Det rimliga hade varit att avstå.

  SvaraRadera
 7. Indeed. Ytterligare en illustration av hur frihetliga och liberala principer alltid kan åsidosätts av mer skattepengar till det särintresse som just den aktuelle makthavaren stöder.

  SvaraRadera
 8. Fjellner har gett företrädare för de länder som motverkar lika rättigheter, mötes- och yttrandefrihet en knäpp på näsan. Det är kanon - och inte på något sätt "trams".

  Vad gäller skattefinansierade utställningar i EP, så får man gärna dra in dem för min del.

  Men att kritisera CF för att han gjorde något bra, när det var hans tur, det är ju bara fånigt.

  Då kan man lika gärna börja brännmärka de bra människorna för att de över huvud taget verkar inom det system som finns - riksdagen, kommunerna, EP, rubbet. Och då skulle vi lämna walk over till miljömupparna och rödskäggen.

  SvaraRadera
 9. Särintresse?

  Individuell frihet - särintresse?

  Lika rättigheter - särintresse?

  Mötesfrihet - särintresse?

  Yttrandefrihet - särintresse?

  Fine! Då är även jag en advokat för särintressen!

  SvaraRadera
 10. Det är ju inte som att pengarna går tillbaks till skattebetalarna om han inte skulle ha sin utställning.

  SvaraRadera
 11. Nu snackar du i nattmössan Hax. Fjellner kunde välja att spendera skattebetalarnas pengar eller låta bli. Han valde att sätta sprätt på stålarna. Inget konstigt med det. Han är moderat och gillar skattefinansierad kultur. Men att du du väljer att stödja hans agerande är lite märkligt.
  Viss brukar Fjellner köpa annonsplats här på bloggen?

  SvaraRadera
 12. Äh lämna fältet fritt åt katolska moralister, gröna grottmänniskor och den klåfingriga vänstern.

  Varför skall liberaler passa på att bilda opinion när de får chansen?

  Per

  SvaraRadera
 13. Skatt är stöld.

  Istället för 27 bögparad-bilder hade det passat utmärkt med 27 bilder på vanliga hederligare arbetare och företagare.

  Det kunde vara bilder på ett butiksbiträde, en målare, en restaurangägare, en gruvarbetare, en sömmerska, en lagerarbetare, en truckförare, en ingenjör, en skolfröken, etc.

  Sådana motiv skulle vara mycket lämpliga för att visas upp nere i Bryssel.

  Och dessa bilder skulle Fjellner få titta på och skämmas. Skämmas för att det är sådana vanliga hederliga människor som nu skall slita, arbeta och betala skatt för hans trams och flinande slöseri med skattemedel.

  Då skulle vi kanske i framtiden slippa alla dessa kostsamma och meningslösa utställningar som vissa bloggare och självförhärligande parlamentsledamöter slår sig för bröstet och gör sig märkvärdiga om.

  SvaraRadera
 14. Vågar man gissa att det är själva bögarna som upprör kommentatorerna mer?

  SvaraRadera
 15. anonym@13:30

  Detta är väl ändå inte "kultur"?

  Det är liberal opinionsbildning för ett öppet och fritt samhälle.

  Man kan kritisera t.ex. partistöd och presstöd utan att man samtidigt behöver såga innehållet i alla partiers politik och på alla tidningars ledarsidor.

  Skilj på att kritisera systemet och på att försöka göra något bra om eller så länge man är verksam inom dess ramar.

  Per

  SvaraRadera
 16. Så jag skall sluta citera och hänvisa till bra saker på Svenska Dagbladets ledar- och debattsidor bara för att tidningen uppbär presstöd?

  Är vi möjligen en smula fundamentalistiska i dag?

  SvaraRadera
 17. Världen är inte svart och vit! Det skriver jag väl medveten om att vissa lever sina liv efter Ayn Rands dogmer och tror att hela världen är som i en viss roman där de goda människorna alltid har en osynlig dal att fly till i det fall att de på grund av sin självgodhet och principfasthet fullständigt förlorar samhällsdebatten och allt därför går åt helvete. Pengarna skulle inte gått tillbaka till skattebetalarna, de skulle gått till att någon annan ledamot haft någon annan skräputställning. Vad som växt fram, inte minst i skuggan av FRA-beslutet, är ett klimat där goda liberaler kannibaliserar på andra liberaler. Krav ställs på liberala politiker som omöjliggör snudd på all form av meningsfull och resultatgivande verksamhet. De som nu står där vid sidan om på sina höga hästar och kastar sten på politiskt aktiva liberaler spelar ett högt spel. De som faktiskt valt att engagera sig och bekämpa vansinnet i talarstolar och mötesrum riskerar att tröttna och ge upp. Då får vi hoppas att den där dalen är mer än en litterärt bristfällig saga...

  SvaraRadera
 18. "Istället för 27 bögparad-bilder hade det passat utmärkt med 27 bilder på vanliga hederligare arbetare och företagare."

  Lars: Är inte bögar arbetare och företagare?

  SvaraRadera
 19. Vad är det för dumheter? Klart som fan att man ska ställa krav på politisk aktiva liberaler. När de börjar slösa skattebetalarnas pengar på utställningar och annat trams har de tagit avstånd från sina liberala värderingar och hamnat på villovägar.

  SvaraRadera
 20. Jo, det är sådant här som ibland får mig att misströsta och fundera på om man inte bord syssla med något annat istället. Som att göra något lönsamt eller så.

  Idéer skall tas på allvar. Men när man blir så fundamentalistisk att man varken kan vinna i teori eller praktik - då borde man fundera lite över sin strategi i förhållande till sina mål.

  SvaraRadera
 21. Nu när jag ändå har gått igång...

  Ibland får man till och med skäll för att man använder ord som är begripliga för en bredare allmänhet än bara de som är hängivna objektiister använder.

  Frågan är hur man då skall bedriva opinionsbildning?

  Vore det på något sätt bättre om vi som uttrycker oss begripligt, får folk att lyssna och som har stor publik skulle lägga ner?

  Jag tror faktiskt att vissa tycker det...

  SvaraRadera
 22. Fan, nu stavade jag fel till objektivister. Nu kommer jag att få skäll igen.

  SvaraRadera
 23. Enligt förstahandsuppgifter från Christofer Fjellner själv så betalas kostnaden för utställningen (förhoppningsvis, det är inte klart än) av den informationsbudget som varje MEP har. EU-parlamentet tar inte betalt för hyra av själva utställningsplatsen. Det är detta som så att säga är "gratis". I övrigt innebär det att Fjellner får dra in på giveaways som pennor och t-shirts.

  SvaraRadera
 24. Utgå inte från att det bara är objektivister som jiddrar i den här tråden.

  Både (s) och (jl) har utsett Fjellner till sin huvudsakliga måltavla inför europaparlamentsvalet.

  Den här tråden ger dem en fin chans att jävlas med både Fjellner och dig.

  SvaraRadera
 25. Smaklösheten och ytligheten hos olika Prideevenemang får mig att spy. Det bästa som kan hända vore att de tegs ihjäl, inte att de ställdes ut i Bryssel. Jag kommer aldrig kunna respektera bögkulturen så länge det inte finns en bred indiekultur som bejakar det intellektuella inom gayvärlden.

  Dessutom kan jag knappt ta mig in och ut ur min bostad de timmar Prideparaden pågår.

  Pride borde överlämnas till smaklösa, antiintellektuella individer som Mona Sahlin mfl.

  SvaraRadera
 26. Låt oss då se på alternativet? Har EU (i en bred bemärkelse, inbegripet Europaparlamentet) någonsin betalat tillbaka pengar som blivit "över" till medlemsstaterna? Nej, det har aldrig hänt - vilket väl är ett utmärkt utslag av Parkinsons andra lag. Så om Fjellner hade avstått ifrån utställningen så hade de resurserna alldeles säkert använts till något riktigt vansinnigt inom EU. Vill man att EU ska använda pengarna vettigt så är det mot budgetprocessen man ska rikta sitt fokus. Och där gör väl Fjellner betydligt mer än många andra...

  SvaraRadera
 27. Fjellner - big spender med andras pengar

  SvaraRadera
 28. Ska man halvt godkänna det man inte gillar genom att spela med? Jag är emot den principen för det strider mot hela min natur att sova med fienden. Fjellner verkar ha lättare för det.

  Sen tror jag inte att det blir bättre - även om man klarar av det, att spela spelet. Tvärtom faktiskt.

  SvaraRadera
 29. Om det hade varit en sosse som hade ställt ut istället för Fjellner hade du då förbehållslöst hyllat den sossen istället?

  Snälla HAX, vi vet att Fjellner i bland gör bra saker, det betyder dock inte att han alltid gör bra saker.

  Din trovärdighet som bloggare med annonser från Fjellner skulle stärkas om du kunde kritisera honom när han gör dumheter. Exempelvis nu när han slösar EU-pengar på en fotoutställning.

  Personer som slösar med skattepengar skall alltid kritiseras, oavsett partifärg.

  SvaraRadera
 30. @Torsten

  Det är för att Fjellner är ett så lätt byte

  Man väljer den lättaste motståndaren.

  SvaraRadera
 31. Liberalismen kommer aldrig att segra.

  Ett skäl är att man envisas med att hacka sönder dem som försöker och som i princip gör rätt istället för att ge sig på de verkliga stolpskotten. Hellre än att vinna till 75% förlorar man till 100%, bara man är renlärig och gör det med flaggan i topp.

  Idéer skall, som HAX skriver, tas på allvar. Men de får inte tas på så blodigt allvar att man låter bli att opinionsbilda och ta kommandohöjder och istället sitter hemma och surar därför att ingen förstår en.

  Man skall inte vara pragmatisk om idéer. Men man kan mycket väl vara det i opinionsbildningen. Hellre lite bättre än bara värre.

  Per

  SvaraRadera
 32. Micke


  Eller för att han är en av de få som kan hota junilistan.

  Per

  SvaraRadera
 33. "Ett skäl är att man envisas med att hacka sönder dem som försöker och som i princip gör rätt istället för att ge sig på de verkliga stolpskotten. Hellre än att vinna till 75% förlorar man till 100%, bara man är renlärig och gör det med flaggan i topp."

  Målar du husfasaden till 75% också? Eller kör till släkten 75% av sträckan? Om Fjellner eller nån annan vill ha en uställning får han be mej om mina pengar. Inte godtyckligt ta de och spendera som han behagar. Vad är det för ädelt med att tumma på en sån princip?

  SvaraRadera
 34. Folk borde lära sig att inte försöka göra något bra. Då gnälls det mindre.

  SvaraRadera
 35. Om man räknar antalet inlägg på denna postning så har ju CF lyckats röra om i grytan lite granna iaf.

  Och det är ju bra, då blir det inte fastbränt i botten och skinn på ytan.

  SvaraRadera
 36. Ojdå... Ordet särintresse var visst känsligt för Alexandersson.

  Men...

  Alexandersson vill förstås fortsätta få betalt av Fjellner för att blogga om Fjellner.

  Sedan så vill ju Alexandersson sälja sina upphovsrättsskyddade (hepp!) bilder från Fjellners nuvarande och framtida bögparad-utställningar.

  Smulorna som trillar ned från de dukade borden i Bryssel smakar gott!!!

  SvaraRadera
 37. "Sedan så vill ju Alexandersson sälja sina upphovsrättsskyddade (hepp!) bilder från Fjellners nuvarande och framtida bögparad-utställningar."

  Lars: Södermanlands Nyheter har en bild tagen av Henrik Alexandersson i dagens tidning. Royaltyfritt. Tänka sig va!

  SvaraRadera
 38. Ja, tänka sig! Igår ville Alexandersson ha betalt för sina bilder. Men nu har erbjudandet om "köp bilder från jätteviktig bögparad-utställning i EU" nogsamt städats undan. ;-)

  Hugade köpare av Alexanderssons copyrightskyddade verk får väl helt enkelt slanta upp €9.95 och köpa någon annan bild med bög-tema.

  Kanske Fjellner kan ordna en stor fotoutställning med Alexandersson-bilder som den här:

  http://haxart.blogspot.com/2008/05/andreas.html

  Annars så finns det ju risk att skattepengarna som skickats ner till EU går till något fullständigt vansinnigt som typ... en fotoutställning om bögparader. Eh, just det.

  SvaraRadera
 39. Lars: Innan dina två senaste kommentarer tänkte jag att du var en hängiven objektivist eller libertarian med missriktad energi, men nu tror jag snarare att du är homofob.
  Det där med att en del män kan tänkas vilja ha analsex med varandra verkar vara väldigt känsligt.

  SvaraRadera
 40. Tänk att det skall vara så svårt att få ett endaste vettigt argument om varför skattebetalarna skall betala en endaste euro för fotoutställningar om paraderande bögar. Istället kommer det nu misstänkliggöranden om homofobi.

  Hur vuxna och myndiga människor har sex bryr jag mig inte om alls. Om nu du Johan Folin gillar att bli pissad i ansiktet av en annan man eller doppa snoppen i avföring - så är det din ensak. Det är mig fullständigt främmande att lägga mig i hur du lever ditt liv.

  Däremot skall de som vurmar för EU Big Government eller detta vulgära Fjellner-slöseri med skattemedel snällt försöka klämma fram lite bättre argument än snyft om analsex och homofobi.

  SvaraRadera
 41. Lars: som jag skrev i min ledare i dag kostar utställningen ingenting extra för skattebetalarna. Pengarna tas från Fjellners budget för giveaways och foldrar. Frakten för att skicka fotografierna till Stockholm betalas med hans lön från parlamentet. Totalt sett kostar utställningen knappt 30 000 kronor.

  SvaraRadera
 42. Brukar ni underkänna MUFaren som står på torget och delar ut flygblad om fri invandring för att hans trycksaker finansieras utav partistödet? Eller tar kritiken sikte på att opinionsbildningen sker i form av en utställning och inte en kampanjtidning? Nej så simpla tror jag inte läsarna av denna blogg är. Tillåt mig därför anta att kritikerna antingen tycker illa om mig eller temat för min utställning?
  Bättre kan ni!
  /Christofer

  SvaraRadera
 43. Lägg ner Fjellner. Äckligt plumpt att vifta med ditt homo-alibi för att legitimera politiska excesser. Hade du visat bilder på änder i solnedgång hade jag blivit lika förbannad.

  En liberal politiker ska inte använda EU-medel för att visa konst, driva opinionsbildning eller reglering. Ni ska värna om individers frihet och rättigheter.

  Om du var en sann libertian skulle du hajja det och jobba för det. Du är en karriärspolitiker utan etiskt kompass.

  SvaraRadera
 44. "Alexandersson vill förstås fortsätta få betalt av Fjellner för att blogga om Fjellner.

  Sedan så vill ju Alexandersson sälja sina upphovsrättsskyddade (hepp!) bilder från Fjellners nuvarande och framtida bögparad-utställningar."

  Jävla dumheter!

  Jag har klippt till moderaterna i EP och Fjellner när de gjort fel. (Till exempel i Irlandsfrågan rätt nyligen.) Och jag tänker fortsätta göra det om/när det händer igen.

  Men försök inte skrämma mig till att sluta skriva om när det sker saker som jag tycker är bra.

  Bilderna... Så här stod det "(Om någon från media behöver fria pressbilder från evenemanget, då går det bra att slå mig en signal på +32 484 088 770.)"

  Gå och skäll under något annat träd!

  SvaraRadera
 45. För övrigt... "särintresse".

  Särintresse förutsätter att man vill att en viss grupp skall få *speciella* rättighetr. Jag vill att alla skall ha *lika* rättigheter.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.