2008-07-15

Norberg dödförklarar den svenska borgerligheten

De svenska borgerliga partierna är inte liberala, kanske inte ens borgerliga – och absolut inte att lita på.

Denna formliga gravsten över den svenska borgerligheten reser Johan Norberg i dag på Expressens kultursida. Rekommenderas!

Länk»

7 kommentarer:

  1. Jag tycker INTE om att Norberg bara skriver för Aftonbladet och Expressen.

    Han skulle antagligen få betydligt bättre genomslag i DN och SvD, eftersom det är en helt annan typ av läsare som läser dem.

    SvaraRadera
  2. Han skriver i DI också...Kan finnas en poäng att vända sig till folk som inte är liberaler (vilket jag vågar påstå att Aftonbladets och Expressens läsare inte är)

    SvaraRadera
  3. Ja, på DN skulle han säkert få skriva. De brukar ju vara välvilliga mot honom :-)

    SvaraRadera
  4. Han har rätt i många stycken så frågan är bara vad i hela hallonvete det då finns kvar att rösta på i den här lilla självgoda bidragsmonarkin år 2010? (Röstskolk ligger högt på listan.)

    Jag menar för oss konstiga typer som inte knäpper händerna knäståendes och lovsjunger den Stora Statens tveksamma välsignelser.

    Tyvärr betraktas nog uppfattningar och åsikter om statlig småskalighet som druckna fantasier och brist på mognad och insikt om tillståndet i världen och den nära verkligheten.

    Jag stöter ständigt och jämt på den sortens förnumstiga fnysningar och avfärdanden när ämnet kommer upp till diskussion.

    Men vad går Etatisternas argument ut på mer än att bedriva skrämselpropaganda.

    Tonen i de olika skrämseldebatterna skruvas upp allt mer eftersom det blir allt svårare att övertyga den allt större och växande delen av välsituerade och välutbildade medborgare som inte köper vilken gallimatias som helst...bara för att den kommer från Maktens korridorer och åtföljs av vetenskapliga experter och känslostyrda NGO:er.

    Men ni vet väl att i Sverige gungar man inte båten. Där sitter man ner i roddekan med flytvästen på och förslagsvis så håller man käften också annars kan man ju bli oense om nåt och då...ja, det är liksom inge bra, det är... nä, usch, fy...

    SvaraRadera
  5. Norberg dödförklarar den svenska borgerligheten


    Den dog redan här

    SvaraRadera
  6. Kritik åt de Teknokrater som kritiseras bör är väl rättare syn på den politiska nära historien, eller?

    Att borgarna väljer att ta över rodret till Såsarnas föraktfulla syn och propagandaspel med siffror och människor är en helt annan sak som kräver sin egen speciella kritik.

    SvaraRadera
  7. "Något som skulle vara bra att veta då FRA tidigare har undanhållit det svenska försvaret information av hänsyn till utländska uppdragsgivare."
    EH, va? Landsförräderi?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.