2008-07-29

Moderaterna bygger bloggstuga

Karl Roves råd om bloggarna till Alliansen (om att alltid gå in och replikera om det skrivs felaktigheter) tycks ha slagit an en sträng hos moderaterna.

På det moderata partihögkvarteret på Schönfeldts Gränd i Gamla Stan i Stockholm håller man nu på att bygga om lokaler för ett "war room" som skall hålla ett öga på vad som sker i "nya medier".

Hoppas moderaterna även tar Roves råd att då spela med öppna kort istället för att ubåta och obstuera anonymt.

16 kommentarer:

 1. Jag tycker mig ha anat sådana ubåtar bland kommentarerna på SVD:s debattartiklar.

  De tidigare förespråkarna brukade vara mer känslomässiga. Men nu börjar det dyka upp en del typer som nästan är FÖR sakliga, på ett sätt som är lite misstänkt...

  SvaraRadera
 2. Det är tydligt att det på flera bloggar kring FRA plötsligt har uppstått en arme av kommentarer som argumenterar som regeringen och ger sitt fulla stöd, utan restriktioner.

  Lite klantigt faktiskt, smartare vore att förstå men styra argumentationen åt regeringens håll.

  Nu är det uppenbart en aktion för att försvara regeringens politik.

  SvaraRadera
 3. Lite märkligt att de flesta som kommenterar som regeringens megafoner gör det anonymt.
  Blir så genomskinligt på ett sätt.
  Funderar på om man skulle börja lägga upp deras ip-nummer någonstans så vi kan se hur många/hur få det är egentligen.

  SvaraRadera
 4. Well, de är väl redan på den här bloggen också och härjar?

  SvaraRadera
 5. Karl Rove som flydde från rättegången till Almedalen kan man väl inte lyssna på? ;)

  SvaraRadera
 6. De nya moderaterna är körda, och Fredrik Sveriges störste mes som tycker inget om allting.

  Hellre sossar än detta inkompetenta klåpargäng.

  Kan inte någon starta de "gamla" moderaterna i Gösta Bohmans anda? Här finns en röst direkt.

  SvaraRadera
 7. Jag skulle inte bli förvånad om de flesta av de negativa kommentarer (påfallande ofta anonyma) som dyker upp här agerar på uppdrag från regeringen.

  SvaraRadera
 8. Matrix - MatrixReload - Matrix Revolution (FRA Lagen)blir verklighet snart. har du sett detta artikeln?
  2008-07-03 (ax Oscar Swarz)
  FRA: Full fart mot stupet! Och fängelse?
  min råd till dig, "bloggarna i hela världen förenar er" "bloggarna tillsammans ska alldrig bli fallna". samla data och antalnummer som har samma förbjudna papper som du har, sprid det överallt, och knekt på direkten mpderaterna bloggstuga med hjälp av hacktivisterna(läs i google), Matrix har börjat ofentligt med dig (morpheo)glöm inte att de har alla nycklar och i slutändan gör de om och svårare det hela (matrix relaoded). revolutionen är långgg borta.
  NEO.

  SvaraRadera
 9. Här kör vi inte med anonyma kommentarer, utan med öppna kort! Jag är en av de moderata riksdagsledamöter som röstade ja, och jag har noga motiverat mitt svåra ställningtstagande före omröstningen och även bloggat en hel del efteråt. Kanske är jag den riksdagsledamot som bloggat mest om FRA-frågan, och jag har verkligen försökt att pedagogiskt förklara att frågan ha två sidor, och att de inte är helt enkla att kombinera. Och riktigt så korkade och ointresserade av integritetsfrågorna som man kan tro när man läser vissa kommentarer är vi faktiskt inte!

  Adress: http://www.ericsoniubbhult.se

  I mitt bloggarkiv finns en särskild sida där jag samlat alla mina blogginlägg om FRA-frågan - ganska många vid det här laget. Hör gärna av er med kommentarer!

  SvaraRadera
 10. Tänk om det är fler än jag som tvekar att ange sitt riktiga namn, men som ändå tycker att FRA-lagen kan ha ett rimligt syfte och kanske är något som vi trots allt måste acceptera? Allt är inte svart eller vitt här i världen, ibland är det faktiskt grått... :)

  Och ärligt talat - att kalla Sverige för ett Orwellsamhälle på grund av FRA-lagen, är det inte lite löjligt? I dag kan vem som helst gå in och kolla satellitbilder på min trädgård, man kan spåra var jag befinner mig via mobilen, EU tvingar alla länder att lagra trafikuppgifter om alla samtal, myndigheterna kan med mitt personnummer ta fram det mesta, övervakningskameror ser allt jag gör i affärer, på banken, på bensinmacken och längs vägarna, på nätet kan alla söka på min person, se vilken skola jag gick i , vilka betyg jag hade, datakillarna på jobbet kan se alla sidor jag besöker på nätet och läsa alla mina mail, detsamma gäller min teleoperatör som sköter hemmadatorn. Den som vill kan spana på all min datakommunikation med ganska enkel utrustning, min TV-leverantör kan se vilka TV-kanaler jag tittar på, min brevbärare vet vilka tidningar jag läser, Polisen kan få fram mina DNA-uppgifter och sjukvården har min blodgrupp och hela mitt hälsotillstånd, liksom mitt försäkringsbolag.

  Och ni tycker att integriteten rasade fullständigt på grund av FRA-lagen......

  SvaraRadera
 11. måste ses:
  http://www.youtube.com/watch?v=LJDd0QSc6b8
  N.

  SvaraRadera
 12. FRA lag, i usa har de ett likadant lag vad? fra lag är redan här, och troligvisst sedan länge, det är möjligt att du blir den första syndabocken för skräkteorin. råd: se helheten och gå direkt till källan istället(maskinernas stad):
  http://attac.se/attac/251/om-wto
  be the hacktivists i sverge, om de finns att kolla läget.
  NEO.

  SvaraRadera
 13. anonym 01.19:

  FRA-lagen var väl snarare det som fick den överfulla bägaren att tippa helt överbord...

  SvaraRadera
 14. Orwellsamhället går väl i princip att pricka av efter boken. Det mesta har vi redan.

  Vad gäller anonyma inlägg så kan jag inte tänka mig att det är organiserade moderater som sitter och dem. Däremot kan det väl vara någon PR-firma som tycker att det är smart... Men å andra sidan efter lite påpekanden tycker jag väl att det kommit fram fler namn på kommentarerna, dessutom finns det kanske ibland skäl att vara anonym som någon påpekade.

  SvaraRadera
 15. Det finns en annan aktör i Sverige som sedan länge fattat det här med webben. Läser man kommentarsidorna på t.ex. SvD Brännpunkt och andra SvD-artiklar hittar man hundratals inlägg som är ett rent råskäll på regeringen, på Mikael Söderlund och andra namngivna moderata politiker.
  Argumenten är grova men man känner igen tjatet om "egoismen". Det är gissningsvis heltidsanställda (s) och LO-ombudsmän som ligger bakom.

  /Putte

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.