2008-10-28

Konsten att skapa problem i onödan

I Köpenhamn råder oroligheter sedan myndigheterna börjat riva ett hus i Christiania, som enligt uppgift skall vara olagligt om- och tillbyggt...

De danska myndigheterna gör allt de kan för att bli av med fenomenet Christiania. Vilket bara kommer att resultera i att droghandel och användning flyttar ut på gator och torg, till parker och till andra platser där andra människor störs. I både Danmark och Sverige.

Låt Christiania leva!

Länk»

7 kommentarer:

  1. Ja sjukt osmidiga är dom.

    SvaraRadera
  2. Christiania är en skamfläck för Köpenhamn.
    Utrym området, finka narkomanerna och langarna där och riv skräpet.

    SvaraRadera
  3. Ja Christiania är en fläck, men den är en mouche.

    I sig är inte en mouche vacker, men i ett vackert ansikte bidrar den till attraktionen, och behöver inte alls opereras bort.

    Särskilt inte gröpas bort med sked...

    Danmark bör göra övriga ansiktet vackrare, och låta Christiania vara.

    Finns mycket annat att göra, tyngre saker; handlar om var man ska sätta in resurser ocksa.

    SvaraRadera
  4. Den mouchen är i själva verket en elakartad hudtumör.

    SvaraRadera
  5. mm vi borde gøra malmø till en drogfrizon också. riv skiten.

    SvaraRadera
  6. men visst ær den vacker på sommaren. men den stan ær vacker. æven utan vænsterdrømmen christiania.

    SvaraRadera
  7. Hur kan man ens i sina vildaste fantasier tro att Malmö blir "drogfritt" om Christiania stängs ner?

    Tvärtom kommer droghandeln att delvis flytta dit, marknaden försvinner ju inte.

    Vi snackar dessutom cannabis här, många verkar extremt indoktrinerade men... ja, det är helt enkelt en drog som accepteras i stora delar av världen. Danskarna röker mest cannabis i Europa, Canada röker mest i världen...

    Får vi istället till en laglig och reglerad handel i Sverige så kommer vi tillrätta med de problem som finns. Det är det enda alternativet. Att fortsätta ljuga fungerar inte, att lära skolungar att "hasch är den farligaste drogen av alla" är direkt livsfarligt. När de sedan kommer i kontakt med cannabis (kanske på en utlandsresa till ett ställe där det inte är någon bid deal alls) och upptäcker att det de lärt sig bara är bullshit - vad säger att de inte då också börjar ifrågasätta det de lärt sig om andra droger? "Nämen det de sa om hasch stämde ju inte alls, heroin kanske inte heller är så farligt".

    Dessutom minskar man risken för att folk "går vidare" till tyngre droger, när folk slipper köpa sitt röka av kriminella som helst vill pracka på sina kunder tyngre och beroendeframkallande saker.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.