2008-11-05

Demonstrera för Kareem i morgon kl 11:30!


I morgon torsdagen den 6/11 är det två år sedan den egyptiske bloggaren Abdel Kareem Amer fängslades av egyptiska myndigheter.

Han dömdes till fyra års fängelse för att ha smädat Egyptens president och ha hädat islam.

För att påminna om detta övergrepp kommer en demonstration till stöd för Abdel Kareem att hållas utanför Egyptens Ambassad, Strandvägen 35 i Stockholm kl 11:30.

Talare är Hans Egnell, redaktör Nyliberalen, Mattias Svensson, redaktör Magasinet Neo, och Frida Johansson Metso, ordförande i LUF.

Läs mer på: www.freekareem.org

1 kommentar:

  1. Smädat själve Farao? :)

    Ett evigt världsplågeri det här med islam och islamister. Förmodligen svårt för religiösa att inse att världen faktiskt är till för alla, när man samtidigt utövar sin tro på ett sätt som om det vore medeltid.

    Anser att religion är var och ens privatsak, så länge denne inte drabbar eller skadar någon annan. Ett samhälle bör alltså vara sekulärt. Religioner som bedriver hets mot andra folkgrupper, både i utövning och skrift, borde vara förbjudna. Likställ religion med politiska rörelser och låt samma lagar gälla för båda, vad det gäller hets mot folkgrupp osv. Annars ser jag inte större hinder mot att t.ex. nynazister t.ex. skulle kunna starta en religiös rörelse av sin ideologi och därmed kunna fortsätta sin verksamhet utan att behöva stöta sig med lagar och annat.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.