2008-11-05

Absurdistan

Brandkåren i Stockholm söker nya brandmän.

I platsannonsen skriver man att "goda kunskaper i och intresse av hbt-frågor" är en merit.

Uppriktigt sagt skiter jag i brandmännens sexuella referenser. Anställ de som sprutar bäst, helt enkelt!

Länk»

(Tipstack: Oscar)

11 kommentarer:

 1. Hehe... Framgår det på vilket sätt det är en merit i brandkårs-yrket? nog för att man hört talas om bögar som glöder, men kan det verkligen brinna så ofta hos hbt-personer?

  SvaraRadera
 2. En man i låg-skor som talar slang...

  SvaraRadera
 3. Jag såg någon slags brandchef på tv i går motivera det med att om brandmännen kom till en bilolycka med två kvinnor och två barn så kunde de vuxna olycksoffren bli kränkta om de inte förutsattes vara gifta, typ.

  Hax, är du i Bryssel i helgen?

  SvaraRadera
 4. Vuxna män gör saker tillsammans.

  SvaraRadera
 5. F-n denna PK trend är helt absurd, sen minuten sänker de fys kraven för att få in kvinnor som inte orkar bära tillräckligt mycket och nu HBT fnys!

  För i helvete en brandperson skall rädda liv och orka göra det sedan vad den har för kön, sexuell läggningen, religion eller gillar surströmming skiter nog de som blir hjälpta/räddade av denna brandperson högaktningsfullt i!

  SvaraRadera
 6. Någon som minns Nilecity 105,6? :)

  SvaraRadera
 7. Som brandman är det förstås bra med erfarenheter av att gå in köksvägen.

  SvaraRadera
 8. Uppriktigt sagt skiter jag i brandmännens sexuella referenser. Anställ de som sprutar bäst, helt enkelt!

  Jag utgår från att du menar med vattenslangen.

  SvaraRadera
 9. Vad är det som är absurt? Det handlar väl om att försöka komma till rätta med de problem som även finns inom andra "maskulina" uniformsyrken, dvs en rutten och fientlig attityd och jargong gentemot homosexuella och andra som på något sätt avviker från normen inom gruppen. Polisen har under senare år arbetat aktivt med mångfaldsfrågor och de har gjort ett motsvarande rekryteringsarbete som har inneburit fler öppet homosexuella poliser, vilket i sin tur påverkar attityder och fördomar hos kollegor till dessa bögar. Eller menar du att brandmän är av ett särskilt släkte som inte låter sig påverkas av sina fördomar?

  Men som alltid så finns det det intoleranta människor som inte har en susning om varför detta mångfaldsarbete är viktigt och nödvändigt och som genast börjar hojta och gasta om att det nu minsann ska kvoteras och särbehandlas, när det i själva verket handlar om något helt annat. Där normalt funtade människor ser HBT-erfarenheten som en tillgång utöver den formella kompetensen, så tycks dessa människor utgå ifrån att bögar inte kan ha tillräckliga kvalifikationer för att nå upp till de krav som ställs i yrket utan att behöva dra fram sin sexuella läggning som ett frikort ur rockärmen. Därav snacket om kvotering, vilket illustreras tydligt i artikeln du länkar till. Om dessa människor hade fått bestämma så hade poliskåren varken haft kvinnor, invandrare eller öppna bögar. Dvs ungefär där brandförsvaret befinner sig idag..

  Jag hade förväntat mig en något mer insiktsfull kommentar från dig HAX, du brukar allt som oftast ha kloka sådana.

  SvaraRadera
 10. Vårt samhälle blir sjukare och sjukare. Nu ska det här jiddret ha förtur till JOBBEN också - fy fan, jag SPYR!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.