2008-11-17

I Schymans värld får man inte ens tala om sex

Post- & Telestyrelsen har slagit fast att Telia inte får neka företag som arbetar med telefonsex att använda företagets 071-tjänster (betalnummer).

Gudrun Schyman är ursinnig. I Aftonbladet skriver hon "Det finns ett starkt stöd för kampen mot prostitution i vårt land. Telefonsex är detsamma som telefonprostitution. Det finns ingen anledning att se det på annat sätt."

För det första är det orimligt att prostitution är förbjudet. Om den sker under förutsättningen att två vuxna människor frivilligt kommer överens om att byta sex mot pengar – då finns det inget fel i det.

Nu vill Schyman alltså även förbjuda folk att tala sexigt i utbyte mot pengar.

Och så skall väl de stackars satarna på FRA få ha lite roligt på jobbet också...

Länk»

(Tipstack: Fredrik)

18 kommentarer:

 1. Och så lyder rubriken på artikeln "Ska Telia tvingas sälja sex?"

  Det behövs ett nytänk om hur man egentligen ska sätta rubriker :P

  SvaraRadera
 2. Gudrun har ju länge varit människofientlig. Att avskyr sex är samma sak som att avsky människor i mina ögon.

  Hon förtjänar mediadöd, inte uppvaknande. Låt mediahoran dö i frid.

  SvaraRadera
 3. "Det finns ett starkt stöd för kampen mot prostitution i vårt land. Telefonsex är detsamma som telefonprostitution."

  Strax följt av:

  "Alla vet att organisatörerna av prostitution är nära lierade med kriminella kretsar"

  Tycker mig känna igen o se en viss svaghet i detta sätt att resonera.

  Menmen....man fick sig ett gott skratt på en annars seg måndags morgon.

  SvaraRadera
 4. VA?

  Får man inte tala sexigt i telefon utan att ta betalt för det längre, kan man ju lika gärna säga upp abbonemanget!!!

  SvaraRadera
 5. "Alla vet att organisatörerna av prostitution är nära lierade med kriminella kretsar"

  Well, sedan feministerna såg till att prostitution i stort sett blev förbjudet (åtminstone köpandet) så är ju hanteringen i sig kriminell.

  Schyman är uppenbart kriminellt korkad.

  SvaraRadera
 6. Schyman skriver

  "Det finns inga som helst belägg för att telefonsex skulle ha några positiva effekter för samhället."

  Nä, det är ju inte "samhället" som får en liten mysstund vid luren. Det är ju bara enskilda individer...

  Hur kan vi ha kvar något som inte är bra för samhället? Det finns inga som helst belägg för att tuggummi skulle har några positiva effekter för samhället. Så det måste ju förbjudas.

  Sen spelar det ingen roll att vissa individer glömt att borsta tänderna eller har ätit en choritzo innan en date. Det kanske går att lösa med telefonsex?

  SvaraRadera
 7. Sådärja, det innebär att hon vill tvinga Telia att avlyssna sina kunder, för hur skall de annars veta vad som kommuniceras?

  SvaraRadera
 8. Det finns en stark inneboende logik i hennes ställningstagande, som byggts upp under många år. Först är steget att man inte ska prata om prostitution utan att prata om mäns våld mot kvinnor. Detta finns ju med i agendan bakom dagens lagstiftning. När väl den "känslan" kring ett fenomen finns på plats går man vidare. Både frågan om telefon sex och sex på film, och att omdefiniera dem, följer logiskt på detta:
  Telefonsex är telefonprostitution, och filmsex är filmprostitution.

  En vacker dag borde någon göra stort rabalder av prostitution under en valrörelse, såpass att frågan faktiskt får dominera en hel vecka i media.

  SvaraRadera
 9. har hört/läst någonstans att dom som oftast säljer telefonsex är vanliga kvinnor som har det extra jobb å inget dom tvingas till. Kan vara en kvinna med spädbarn som drygar ut hushålls kassan medans barnet sover.

  är det sånt schyman vill förbjuda. men det är klart en person som kallar alla män för talibaner, kan man inte förvänta sig bättre.

  SvaraRadera
 10. Låt mediahoran dö i frid.

  Ska alla mediehoror dö?

  Eller är det bara dom som har fel åsikter?

  Hur blir det sen i framtiden när ni tar över?

  Vilka får leva då?

  SvaraRadera
 11. När partier går skitdåligt - trots enormt med gratis reklam i media. Då brukar man ta det som en hint att det inte är läge. Ingen är intresserad. Man är fel ute.

  Men inte Gudrun.

  SvaraRadera
 12. Dessa ständiga försöka av vänstern att koppla ihop porr och prostitution. Bodström ville ju to.m att sexköpare och pedofiler skulle stoppas i samma fack.

  När gick Sverige från att vara syndens land till att bli skammens land?

  SvaraRadera
 13. Kanske dags att återinföra tankeförbuds-lagen. Ni vet den som fanns för kärnkraft tidigare. Men nu skall den gälla sex och porr istället!

  SvaraRadera
 14. Klart att staten kan skapa åsikter genom att moralisera.

  Så har man ju gjort med rattfylla t.ex. Rattfylla är mindre farligt är fortkörning, du hör aldrig någon prata om när han körde full men att någon har kört för fort erkänner de utan omsvep.

  Det kräver bara ett dumt folk, och det har de ju.

  SvaraRadera
 15. Med hennes resonemang (att inget sex krävs för prostitution, bara interaktion som leder till upphetsning) så blir ju tecknade sexserier och till och med sexleksaker också prostitution. Konstruerar du en sexleksak är du hora, säljer du en är du också hora. Och alltid olycklig.

  SvaraRadera
 16. Schyman:
  "Det finns inga som helst belägg för att telefonsex skulle ha några positiva effekter för samhället."

  Det finns inga som helst belägg för att Schyman skulle ha några positiva effekter för samhället.

  SvaraRadera
 17. Det är intressant att det är så många som vurmar för den lyckliga horan.
  I ett rationellt samhälle där alla är utan tvång och alla är fria att ta sina egna beslut och innehar inget beroende så är prostitution naturligtvis fånigt att förbjuda, men då vi inte är där precis, så förstår jag inte det här med vurmandet för att ta bort förbudet. Det är fortfarande väldigt mycket tvång, och ofta så sätter man sina "arbetare" i drogmissbruk. Jag förstår inte heller varför man ska tvinga telia att ta betalt. Vill man som bolag inte förmedla en tjänst så finns det ju ingen anledning till tvång... Det är som att gå till matbutiken och kräva att dom ska ha jordgubbar eller majrovor eller vad man ju känner för.
  /Daniel

  SvaraRadera
 18. Anonym:

  Vi skiter sjutton röda containrar i om horan är lycklig, vi är endast intresserade av om horan är fri. Hur många Burger King-städare är lyckliga? IT-tekniker? Bankdirektörer? Vi kanske ska förbjuda alla yrken där alla inte är lyckliga?

  Sexköpslagen har inte gjort ett gnutta bra för de ofrivilligt prostituerade, utan de drivs istället djupare ner i den undre världen, bort från samhällets insyn, där hallickar, trafficking och droger finns. Vore sexköp avkriminaliserat skulle sexsäljare kunna agera offentligt, och därtill kunna organisera sig för att hjälpa och skydda varandra (kopplerilagen förbjuder detta). Att komma åt de som med våld tvingas till prostitution är naturligtvis önskvärt, men det görs som sagt inte genom att kriminalisera utan genom att legalisera och således slå undan de veritabla benen på hallickar och andra som tjänar pengar på den illegala prostitutionen. Empirin för detta är överväldigande.

  Att det rör sig om "väldigt mycket tvång" skulle vara intressant att få redovisat. Och då menar jag naturligtvis inte tvång som i att man behöver pengar för att överleva, utan att man med hot om våld tvingas att prostituera sig. Om man pga drogmissbruk måste hora så är det missbruket man bör få hjälp med osv.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.