2008-12-11

Svenska varianter


Via Marcus R.

Via Baby.

(Klicka på bilderna för större, mer läsbara, varianter.)

7 kommentarer:

  1. Kan man inte ta passet från PG Gyllenhammar? Om Volvo tillverkat bilar istället för konserver under 80-talet skulle firman antagligen ha varit en seriös biltillverkare i dag.

    SvaraRadera
  2. Det är en sanning med modifikation när Reinfeldt säger att Volvo går dåligt för att de inte tillverkar de bilar som folk efterfrågar. Har inte detta debatterats här tidigare? Sanningen är väl att det är koldioxidskatten bl a
    som gjort soppan så dyr att en barnfamilj inte har råd att köra en stor Volvo trots att de skulle behöva en sådan och inte en liten Fiat. Är de sänkta inkomstskatterna för de arbetande till för att dessa ska ha råd att betala koldioxidskatt som sen ska gå till Volvo?
    KS

    SvaraRadera
  3. Svenska staten bedriver ju en politik som gör att folk inte har råd med bilar och sedan skall bilindustrin räddas med statliga miljarder. Varför, kan man fråga.

    SvaraRadera
  4. Anonym 2: om folk inte köper Volvobilar betyder det att de inte efterfrågar dem... Vad tror du att definitionen på efterfrågan är? Vad man skulle vilja ha om man hade obegränsade resurser?

    SvaraRadera
  5. Helt korrekt, KS 22:52.

    Detta är ytterligare ett exempel på hur ekonomiska maktregleringar med skatter och avgifter stör marknaden och förvrider all känd förståndig ekonomisk teoribildning utanför den Keynesianska sfären till oigenkännlighet.

    Statskapitalismen i sin prydno.

    "Stage the junkie? Give him more junk!"


    /Winston Smith

    SvaraRadera
  6. Svenska staten bedriver ju en politik som gör att folk inte har råd med bilar och sedan skall bilindustrin räddas med statliga miljarder. Varför, kan man fråga.

    "Government's view of the economy could be summed up in a few short phrases: If it moves, tax it. If it keeps moving, regulate it. And if it stops moving, subsidize it."
    -Ronald Reagan

    SvaraRadera
  7. "Svenska staten bedriver ju en politik som gör att folk inte har råd med bilar och sedan skall bilindustrin räddas med statliga miljarder. Varför, kan man fråga."

    Parkinsson lag

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.