2009-01-21

Verklighetskontakt? Njae...

Kristdemokraternas valsedel till EU-valet kommer att toppas av f.d. KDU-ordföranden Ella Bohlin.

Hon är trevlig, snygg – och kreationist. Vilket hon gärna får vara för min del.

Det kanske rent av är lämpligt att ha en corny världsbild om man skall sitta i Europaparlamentet.

När jag tänker efter är det nog, emellanåt, direkt nödvändigt...

(Och det ser ut som om Lennart Sacredeus nu är helt avskriven som kandidat på (kd)-listan. Kristdemokraterna försöker göra gällande att det inte alls är för att han är EU-skeptiker. Istället försöker de påskina att det handlar om att han sagt lite för mycket konstiga saker om t.ex. homosexuella. Vilket han förvisso har gjort. Men det har liksom 90 procent av alla kådisar gjort...)

13 kommentarer:

  1. Det handlar ju som vanligt om vem man helst vill ha bort från svensk politik. Marita Ulvskog kan ju bli en het kandidat.

    SvaraRadera
  2. http://www.lessig.org/blog/2009/01/the_fight_against_term_extensi.html

    SvaraRadera
  3. Om det varit Sacredeus religiösa övertygelser som varit problemet hade inte Ella Bohlin varit med på listan heller.

    Fråga henne gärna vad hon tycker om abort.

    SvaraRadera
  4. Sacredeus må ha religösa tokerier för sig men är en av de mest rakryggade EU-kritikerna i riksdagen-

    Dessutom är han inihelvete populär bland kd:s övervägande EU-kritiska medlems- och väljarkår. Det är därför han alltid går oerhört bra i deras provval (nu fick han flest första placeringar av alla) och det är därför partiledningen vill ha bort honom.

    Homofob och kreationist får man gärna var i EU-parlamentet. Men lite kritisk mot EU? Aldrig i livet.

    SvaraRadera
  5. De som träffat Sacredeus förstår nog att det inte är EU-kritik som är hans problem. Inte religion heller. Inte politik alls.

    De som vill göra EU-kritisk martyr av honom bör söka hjälp. Alternativt hitta någon rimlig människa som är EU-kritisk.

    SvaraRadera
  6. Man blev positivt förvånad när man hörde honom argumentera inför omröstningen om Lissabonfördraget som direktsändes i webbradion(de enda som sände hela debatten direkt från riksdagen) -det trodde man inte om honom.

    Värt en eloge faktiskt.

    SvaraRadera
  7. Man må kanske inte hålla med om allt som Sacrédus säger men han är rakryggad och säger vad han tycker.

    Som frihetsvänner måste vi ta vara på de politiker som vill hindra en tilltagande maktöverföring till EU.

    Det är bättre med en religiös kristdemokrat som vill låta oss ha visst självbestämmande kvar än en religiös kristdemoktrat vill ta i från oss den lilla makt vi har kvar.

    SvaraRadera
  8. Nicklas: "Som frihetsvänner måste vi ta vara på de politiker som vill hindra en tilltagande maktöverföring till EU."

    Även om de är skogstokiga? Ta och prata lite med folk i Sacredeus närhet och du kommer att förstå att det varken är EU-kritik eller religiositet som fått kristdemokraterna att peta honom.

    SvaraRadera
  9. Sacredéus representerar den allra mest gammeldags smålandskyrksamheten som kd försökt bli av med sedan 20 år. Abortmotstånd och homofobi är bara förnamnet. Sacredeus petades ur partistyrelsen för flera år sedan. Och det har ingenting med EU-motstånd att göra. KD vill inte vara ett parti för stråhattarna i de mest bakåtsträvande kyrkorna i djupaste Småland. Så enkelt är det. De som kryssar honom internt i kd är inte frihetliga EU-motståndare utan alla "pastor Gren" som bor i Sverige.

    SvaraRadera
  10. Värst vad det blev fart på kådisarnas spinndoktorer nu då.

    Det är klart att det inte är reliositeten som är problemet för kd (möjligen för andra) Det finns ju en hel hög personer som är minst lika religiösa och smålandsfrikyrkliga (homofoba och abrortmotståndare) på listan som man inte hade något problem med alls. Henrik Alexanderson visar ju exempel på att den partiledningen satt på förstaplats är kreationist (!).

    Problemet är att Lennart Sacredeus är populär, frispråkig och dessutom står närmare kd:s medlemmar och väljare än partiledningen.

    Det är därför man helt kör över interndemokatin.

    SvaraRadera
  11. Om urvalskriteriet skulle vara att man inte var religiös skulle listan vara helt tom.

    SvaraRadera
  12. Jag måste säga att trots att jag inte håller med Lennart i mycket (han är exempelvis för FRA) så är det en person jag kan respektera.

    Om alla politiker var som honom skulle svensk politik vara mycket trevligare.

    Han vågar stå för vad han tycker och låter sig inte piskas. Det är rätt ovanligt. Man förstår varför partipamparna hatar honom

    SvaraRadera
  13. Tyckte Sacredeus gjorde det mycket bra ifrån sig på tv nyss, i SVT Debatt.

    Att det toppstyrande kristdemokratiska pamparna hellre vill prata om Sacredeus person än att man lurade ett helt parti och först inte gav medlemmarna rösträtt, sedan gav fingret åt ombuden - för att sedan kölhala Lennart inför hela Sveriges samlade media - såsom varande kristdemokrater, det schyssta partiet; det är en underbar ironi som vi lär få se mer av i nästa års nyårsrevyer.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.