2009-03-12

Alla ungdomar nu på nätet

Enligt en undersökning finns nu 100 procent av ungdomarna i åldrarna 16 till 24 år nu på nätet varje vecka. Sett till hela befolkningen är siffran 79 procent. Länk»

Vilket naturligtvis inte innebär att alla unga människor alltid surfar och alltid upptäcker allt som vänder sig till dem – vilket en del hurtiga konsulter ibland verkar ge sken av när de skall sälja in nya projekt. Däremot är det intressant att det genom aktiv länkning och annonsering nu teoretiskt sett går att börja bearbeta segmentet "ungdomar" som sådant på internet.

Detta kommer att få effekter när det gäller marknadsföring, nyheter, samhällsdebatt, opinionsbildning och politik. Inte minst är det nu möjligt för den som vänder sig till en yngre publik att bara ha närvaro på nätet, utan representation i den fysiska världen.

Vi får väl hoppas att det inte blir strömavbrott...

1 kommentar:

  1. Det är ett faktum att den nya generationen är etablerad. Ipredlagen tar ju sikte på dessa, och jag begriper inte hur staten ska lyckas stoppa fildelningsproblematiken när lösningarna inte ger någon annan effekt än att slå ut Kultursverige. Som senast när Kungliga Biblioteket tvingas stänga sina öppna nätverk.

    Skärpning.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.