2009-03-11

"Den som har rent mjöl i påsen..."

Det verkar som om i princip alla svenska ledamöter i Europaparlamentet – från moderater till kommunister – röstade för ökad offentlighet om förhandlingarna om det så kallade ACTA-avtalet.

Det har sina ljusa sidor med valår.

Men då är frågan... I EP finns en blocköverskridande enighet om öppenhet kring detta, möjligen mycket integritetskränkande, avtal.

Dock håller den svenska regeringen locket på. Och i riksdagen är det bara ett fåtal av de folkvalda som fått se en del av pappren. (De ligger inlåsta i ett kassaskåp.)

Varför detta hemlighetsmakeri i Sverige? Offentlighetsprincipens stamort på jorden!

För det kan väl inte vara så att politikerna och byråkraterna har något att dölja..?

7 kommentarer:

 1. Du av alla människor borde väl veta bättre än att indirekt antyda illvilja från de hederliga och öppna folkvalda. Skäms på dig människa och köp ett par rosa delfin tofflor du kan gå runt och känna dig lugnare i när de lyssnar på allt du gör.

  SvaraRadera
 2. Vad jag förstår, så vill en del politiker inte titta på pappren, eftersom de då tvingas hålla tyst om innehållet och kan således inte kritisera ACTA. Någon politiker (missade namnet), sade i TV att hon inte ville se dem, eftersom det skulle leda till samma problematik som i FRA-frågan.

  SvaraRadera
 3. Men om dessa papper måste vara hemliga och politiker inte vill ens titta på de, då kan det inte vara något gott direkt. Högst troligt att detta är så pass integritetskränkande och ett slag mot demokratin, så politikerna denna gång inte ens kan komma med en dålig förklaring till införandet av ACTA.

  Men de klart, folkets påse ska kontrolleras helt, statens ska man inte lägga sig i. Så jävla trött på dessa hycklare. Inte konstigt att politikerföraktet bara ökar för varje år.

  SvaraRadera
 4. Om du verkligen är intresserad av att få veta hur regeringen ser på frågan kan du läsa Johan Linanders blogg (http://johanlinander.se/blog/2009/03/03/lite-om-acta/) eller vända dig till riksdagen och begära ut näringsutskottets protokoll från samrådet angående ACTA. Men jag antar att det är roligare att klaga...

  SvaraRadera
 5. Regeringen har ett lite konstigt sätt att visa sin vilja till öppenhet.

  SvaraRadera
 6. @Anonym 23:58: Linander är liksom hela hans parti en samling ryggradslösa karriärister som vänder kappan efter vilka vindar som helst. Träffar du honom och han säger Hej, så kan du utgå från att han ljuger. Så opålitliga är den sorten, de gör och säger precis vad som helst för att visa sin förtrolighet inför dem som för tillfället har godiset de vill åt, de räcker med att låta dem sitta med vid det fina bordet så går de med på exakt vad som helst och använder hela sin retoriska skicklighet för detta ändamål. Så lättköpta är de, du kan lungt utgå ifrån att allt du läser hos honom är ren lögn och skulle något vara sant så är det bara slumpen och det kan vara lögn i morgon.

  N

  SvaraRadera
 7. Det verkar som om FRA kommer efter våldtäktsmän nu:

  http://gnuheter.com/creeper/name/F%C3%B6rsvarets%20Radioanstalt%20FRA

  Alla hänvisningar till www.kriminellt.com rör sig alla om våldtäktsmän och dem som utnyttjar barn ...

  Jag trodde att FRA skulle se over hot från utlandet?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.