2009-03-17

Rapport: Klimatdebatten - ett miljöhot?

Har media (och politikerna) blivit så hypnotiserade av klimatfrågan att de missar andra och kanske viktigare miljöfrågor?

Den frågan ställer Timbros Medieinstitut i en rapport som presenterades i dag.

Läs mer och hämta hem rapporten.»

9 kommentarer:

 1. Äntligen någon, vederhäftig, som tar upp denna fråga. Det talas faktiskt väldigt lite om RIKTIGA miljöhot, sånt som gör oss sjuka och ger oss en för tidig död.

  SvaraRadera
 2. Det är väl bra då om alla klentrogna accepterade fakta och inse att klimatkrisen är på riktigt. Om vi fick bred acceptens för klimatåtgärderna, så slapp vi ägna tid åt att debattera klimatfrågan och övriga miljöfrågor kunde få mer utrymme i debatten.

  SvaraRadera
 3. Tjäder:

  Men tänk om alarmisterna har fel.

  SvaraRadera
 4. @Tjäder,
  "accepterade fakta"? Vad är fakta då?

  Din intällning är f.ö. skön. "Äh men lägg av! Bara lyd den som ropar högst!"

  SvaraRadera
 5. Klimatåtgärderna är ett hot i sig. De kommer att leda till skogsskövling, utarmning av våtmarker och biotoper, minskad miljöteknikutveckling och sämre förmåga hos samhället att möta miljöhot, förutom då att det tränger ut andra frågor ur debatten.

  SvaraRadera
 6. Förlåt, men är det någon av er som har läst rapporten? Den innehåller så många tvivelaktiga slutsatser att man blir mörkrädd.

  Tjäder, visst, den frågan borde vara slutdebatterad för länge sen.

  SvaraRadera
 7. Miljöfobi är ingenting annat än ett nytt sätt att plocka mera pengar av skattebetalarna baserat på lögner av Al Gore och kompani . Ett sånt utmärkt tillfälle att beskatta lite mer svenska folket kunde de bara inte låta passera .Jag tror faktiskt att de flesta i regeringen inte tror alls på klimathotet , att det är ett spel för galleriet .
  Skulle regeringen VERKLIGEN värna om miljön skulle de förbjuda Vattenfalls och sina koleldade kraftverk i framför allt Västtyskland .
  Här har vi en utmärkt skrivelse av Robert Collin i Aftonbladet om Etanol bluffen som gjorde att bland mycket annat , bensinmackar tvingas slå igen pga av miljöpartiets intelligenta lagförslag om eanolpumpar.Han sparar inte på krutet !

  http://www.aftonbladet.se/bil/collin/article4444103.ab

  SvaraRadera
 8. @Kenji

  Koldioxid fångar värme.
  Mer koldioxid fångar mer värme.
  Svårare än så är det inte och detta har varit känt sen 1896.

  Sen är det väl en hemskt skön inställning att det är klimatrörelsen som har ropat högst. Jag kan tänka mig vissa inom kol- och oljeindustrin som tycker det är bra att du tror det.

  SvaraRadera
 9. Plutonium:

  Etanolen ska naturligtvis värderas för vad den här. Fordonsflottans utsläpp bör man styra genom att kräva låga koldioxidutsläpp oavsett hur de åstadkoms. Plug-in hybrid tror jag är nästa stora steg där.

  Jag känner många miljöpartister, och de är jättesnälla och så, men gud så ologiska när det gäller att lösa storskaliga miljöproblem.

  Koleldade kraftverk är ett jätteproblem, men de måste ju ersättas med annan kraftproduktion och det snabbt. Att bara lägga ner är ingen lösning.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.