2009-05-25

I ett grannland. Alldeles nyss.Man kan aldrig veta var och när det sker nästa gång. Det är därför staten skall ha så få verktyg för massövervakning av folket som möjligt.

Åsiktslagar finns redan. Både i Sverige och EU. Och vår stat är redan beredd att sätta folk i fängelse för saker de säger.

(Tipstack för klippet: Erik)

23 kommentarer:

 1. Ja det är verkligen en sevärd film.

  SvaraRadera
 2. Väljarenhet HAX001, vänligen rapportera till omskolningskontor 17 omedelbart för korrigering av beteendena brott mot upphovsrättslagen och lagen mot statsfientlig verksamhet.

  Have a nice day.

  SvaraRadera
 3. Jag är redan under utredning för brott mot rikets säkerhet, efter att ha publicerat pappren kring FRA103 förra sommaren...

  http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/08/fra-uppsamlingsheat.html

  http://minimaliteter.blogspot.com/2009/03/fra-antologi-henrik-alexandersson.html

  SvaraRadera
 4. Ett av Sovjetunionens offer varnar för EU:

  http://newsmill.se/artikel/2009/05/23/ar-eu-det-nya-sovjetunionen

  SvaraRadera
 5. Det där är en av mina favoritfilmer, fler politiker borde se den och tänka efter lite.

  SvaraRadera
 6. Såg denna film väldigt nyligen, som förövrigt är väldigt bra. Samhället är läskigt nära att återskapa denna sjuka kontrollinstans.

  SvaraRadera
 7. http://www.imdb.com/title/tt0405094/

  Inte en rolig film, men nyttig.

  SvaraRadera
 8. @Martin a.k.a NPC]Otyg

  Verkar väl närmast kvitta hur många politiker som ser den, det är ju Reinfeldt som bestämmer.

  Problemet med Reinfeldt, som jag tror fler och fler inser, är att var gång han lägger huvudet på sne och ser ut att lyssna, tänker han:
  La la la la la la la la la la la.

  /Smen

  SvaraRadera
 9. Såg den filmen första gången i samband med FRA omröstningen, det är absolut en av mina favoritfilmer!

  SvaraRadera
 10. Ulrika Carlsson25 maj, 2009 20:41

  Den som inte har något att dölja har inget att frukta

  SvaraRadera
 11. Stort tack för påpekandet,klippet ÄR skrämmande!

  Har tyvärr missat den filmen, men åtgärdas direkt.

  SvaraRadera
 12. Den som inte har något att dölja tänker inte.

  SvaraRadera
 13. Floke Vaccin25 maj, 2009 23:14

  Den som inte vill dölja något vill inte tänka.

  SvaraRadera
 14. Men det där kan aldrig hända i Sverige. Vi är annorlunda i Sverige, våra politiker är inte som tyska politiker var för 25 år sedan. Våra politiker är goda och vårt rättsväsende är faktiskt nästan perfekt.

  Dessutom så har människorasen förfinats så mycket efter andra världskriget att politiskt förtryck i våra öppna demokratier aldrig kan bli förtryckande strukturer.

  Förstår Ni inte det Era foliehattar? Ni sitter och här på en blog och tror att staten ska bli ond. Oooouuuhh, storebrorssamhälle.... ni är ju bara löjliga!

  Säg som det är; Ni vill bara ladda ned musik och film gratis!

  Vi kan lita på staten, den vill oss väl.

  SvaraRadera
 15. Floke Vaccin26 maj, 2009 00:00

  Ann O:
  "Vi kan lita på staten, den vill oss väl."

  Jag vill kunna lita på att staten inte lägger sig i.

  P.s. Jag antar att du droppar anonymiteten om några år, när vi lever i din trygga, övervakade utopi. För idag vet man inte vad som kan hända. Det finns ju tänkande människor med fri vilja därute. Brrr.

  SvaraRadera
 16. Ja, F.Loke.
  Jag kommer droppa anonymiteten om ca 10 år eller så, då vi gett politikerna alla redskap och all makt för att hålla oss trygga. Fram till dess tycker jag att internet är lite läskigt, även om det känns lite tryggare nu när jag vet att FRA och NSA samarbetar.

  Som tur är står inte Sverige ensamt i kampen att säkra internet mot terrorister och pedofiler och fildelare!! Hela EU kommer att ställa upp på min sida och USA föregår med gott exempel! För ni foliehattar bygger bara upp luftslott. Vi behöver regleringar för att vara trygga.

  Nu ska jag gå tillbaka till sängen och titta på American gladiators. Staten har läget under kontroll.

  SvaraRadera
 17. Floke Vaccin26 maj, 2009 00:27

  Aj fan. Det var visst Ironin som återuppstått.

  SvaraRadera
 18. Anna O:

  Ja du har rätt när du säger att det behövs redskap för att kunna komma åt dom grövre brottslingarna, men inte till vilket pris som helst. För om det är till vilket pris som helst varför inte låta Vägverket förbjuda att gå fortare än 20-30 Km/h för att det dödas mäniskor i trafiken varje dag. Sedan kan vi ju ge posten befogenhet att öppna alla försändelser och brev för det kan ju vara så att någon skickar en kopia av den senaste filmen som han köpt till sin kompis, eller terroristen som planerar ett attenta.

  Dessa ev. brott kan bara hittas om all kommunikation granskas, Tele, Data, Brev/försändelse.

  Så det på hoppet om att dom bara vill ladda ner film och musik gratis håller inte, då det finns reklam finansierade sidor som till riktigt låg kostnad eller gratis streamar median till din dator och du kan Titta/Lysna när det passar dig.

  SvaraRadera
 19. EU är det gamla Sovjetunionen.

  Det är bara CCCP som genomgått en political (sex)change operation.

  "Same mind, just different look".

  Alltså, i det här sammanhanget en ulv i fårakläder.


  /LD

  SvaraRadera
 20. ...all in the name of...


  /LD

  SvaraRadera
 21. Jag skulle önska att HAX (och förstås andra opinionsbildare som värnar integritet) någon gång tog upp hur likt DDR var det moderna Sverige.

  -Allmänrösträtt rådde.

  -Folk var fria att rösta på bondeparti, liberaldemokrater, kristdemokrater och nationaldemokrater.

  -Alla dessa parter var företrädda i det folkvalda prlamentet.

  -Socialdemokraterna i allians med ett kommunistiskt parti hade tillsammans majoritet i alla val under ca 40 år.

  Det som DDR kritiserades för var just övervakningen. Valhemligheten var inte tryggad. Men hur är den det i Sverige med FRA om vi internetifierar röstandet såsom planerat?

  Delvis hårdföra straff mot åsiktsavvikare motiverades alltid bara med kampen mot fascismen. En del saker var olagliga att yttra i DDR, och det var saker på exakt samma tema som är olagliga att yttra i dagens Sverige, alltså "nazistisk hatbrotts-hets". Inget annat. (samtidigt behöll DDR-socialsiterna sina kollegor nationalsocialisternas militära uniformer, som ni kan se i klippet!)

  Den solidariska jämställdhetspolitiken hade nått lika långt i DDR som svenska socialdemokrater planerade att löntagarfonderna skulle föra Sverige under 1980- och 1990-talen. DDR hade förvisso inget "grönt parti" därför att den grejjen inte hade uppfunnits på allvar ännu på 1980-talet.

  http://en.wikipedia.org/wiki/East_Germany


  Många svenskar verkar naivt inbilla sig att den dag "Sverige förlorar demokratin" så ringer alla kyrkklockor och blir himmelen blir svart. Men nej, helvetet kommer gradvis, steg för steg. Och de senaste åren har stegen (under nyborgerlig regering) så har dessa steg mot undergången verkligen rusat allt vad de kunnat!

  SvaraRadera
 22. Yttranden som var förbjudna i DDR var snarare "HÖGEREXTREMISTISK hatbrotts-hets". Ni vet, de statshatande liberalerna och de statsdyrkande fascisterna hopbutnade under en och samma etikett, av staten...

  SvaraRadera
 23. I Sverige är väl i så fall på väg att bli en kapitalistisk diktatur och är mer jämförbar med Nazi-tyskland, Mussolini-Italien, Franco-Spanien eller kanske allra mest Pinochet-Friedmans Chile.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.